..... Inici | Ràdio | Recerca

El patrimoni arqueològic subaquàtic: com recuperar-lo?

by 0:23 0 comentaris

Conferència de Carles Aguilar, responsable del Departament de Protecció del Patrimoni Arqueològic Subaquàtic de FECDAS/CMAS, sobre les directrius per fer accessible al públic el patrimoni submergit; quins objetius persegueix l'arqueologia subaquàtica i com treballen els arqueòlegs sota el mar.

Imatge de Martín González Damonte del documental El Triunfante, sobre el vaixell del mateix nom enfonsat a la badia de Roses, Girona.

Durant els dies 21, 22 i 23 de Gener del 2014, Casa Amèrica Catalunya, amb el suport de l'Institut dels Andes, la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura) i la FECDAS/CMAS (Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques/Confederación Mundial de Actividades Subacuáticas), impulsen unes jornades d'arqueologia que conviden a la reflexió i l'anàlisi de temes sensibles sobre la protecció i gestió del patrimoni cultural a Llatinoamèrica, tenint com a referència el Patrimoni Cultural Subaquàtic i dos complexes arqueològics que forman part del Patrimoni Cultural de la Humanitat: l'Illa de Pasqua o Rapa Nui a Xile, i el Machu Picchu al Perú.

Aquestes jornades seran les primeres d'una sèrie que Casa Amèrica Catalunya programarà, amb l'objectiu d'unir tres disciplines fonamentals: el patrimoni, les comunitats i el medi ambient. Totes elles indissociables per afrontar la gestió i conservació arqueològica.

Aguilar posarà com a exemple un cas concret de patrimoni compartit: el de la fragata Nuestra Señora de las Mercedes, construïda als astillers de La Habana i enfonsada prop de les costes espanyoles.

Per a protegir el patrimoni subaquàtic existeix el marc internacional de la Convenció de la UNESCO de 2001, que va fixar un abans i un després en la preservació del patrimoni. Projecció i exposició sobre la Convenció.

Dia: dimarts 21 de gener de 2014
Hora: 19h 30
Lloc: Casa Amèrica Catalunya c/ Còrsega, 299. Barcelona

Entrada lliure.

Unknown

Developer