..... Inici | Ràdio | Recerca

Agenda Casa Amèrica Catalunya 4-10 novembre

by 13:09 0 comentaris


Dilluns 4

Presentació Festival Internacional de la Cançó Itinerant (FICIB)

20:00h

Presentació de la cinquena edició del Festival Internacional de Cançó Itinerant (FICIB) en el marc del Festival CaliCanto CaliCuento que es celebra a Barcelona.

El FICIB, que enguany proposa un diàleg entre Medellín (Colòmbia) i la Península Ibèrica, visita Barcelona amb una exposició sobre els avanços culturals aconseguits a Medellín en els últims anys.

Els cantautors colombians Carlos Palacio Pala, Alejo García i Andrés Correa tancaran aquesta sessió amb un tast del concert que oferiran el divendres 8 de novembre al Centre Artesà Tradicionàrius.

En les seves anteriors edicions el FICIB, organitzat per la Fundació Barrio Colòmbia ha comptat amb la participació d'escriptors de cançons com Omar Camino (Perú), Daniel Drexler (Uruguai), Sandra Corizzo (Argentina), Bernardo Quesada (Costa Rica), Ulisses Hadjis (Veneçuela), Chinoy (Xile), Gema i Pavel (Cuba), entre altres.

 Col·labora: Secretària de Cultura de l'Alcaldia de Medellín.

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.

Entrada lliure.


Dimarts 5
Documental: 'Un crit de llibertat', d'Arturo Morell
19:30h

Projecció del documental Un Grito de Libertad, d'Arturo Morell i produït per la Fundació Voz de Libertad (2013). Enrique Vargas, Subdirector de Cultura de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), introdueix l'acte.
 
A Un Grito de Libertad, un grup de reclusos mexicans experimenta una positiva transformació amb la seva participació en El Quixot: Un Crit de Llibertat, d'Arturo Morell. Aquest projecte consisteix en la lectura i anàlisi de la vida i obra de Cervantes amb sessions de concentració, tolerància, cant, ball i actuació que culminen en el muntatge teatral d'una versió lliure del musical L'Home de la Manxa, que els mateixos interns interpreten. L'experiència va ser documentada pels seus protagonistes amb una càmera casolana.
Tràiler Un Grito de Libertad: http://www.youtube.com/watch?v=sli6EnHEm5k

 A continuació, conferència Estratègies Culturals de Cohesió i Inclusió Social . Casos d' Èxit per l'actor, dramaturg i dinamitzador cultural mexicà Arturo Morell, que compartirà la seva experiència de 20 anys de disseny d'estratègies culturals per resoldre problemàtiques socials .

Tràiler de la conferència: http://www.youtube.com/watch?v=uhhqsL7jPjE

Activitat amb el suport del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient (FICMA), Casa Amèrica Catalunya, Ambaixada de Mèxic a Espanya, Consolat de Mèxic a Barcelona i Secretaria General Iberoamericana (SEGIB)

Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.

Entrada lliure.


Dimecres 6
Conferència: 'La música barroca i tradicional al Perú', per Javier Echecopar
19:00h

La música barroca i tradicional al Perú: una visió des de l'intèrpret, conferència de Javier Echecopar, guitarrista de formació acadèmica i reconegut investigador musical peruà.

A través dels seus treballs d'investigació, Echecopar ha reviscut el passat musical peruà i n'ha preservat el seu present. Per aconseguir-lo ha recorregut el seu país tot investigant el repertori i la tècnica de la música tradicional. Echecopar ha enregistrat 14 discos i ha publicat diversos llibres de partitures de música barroca i tradicional i també de les seves composicions, moltes de les quals han estat editades a Europa.

L'ambaixadora Franca Deza, cònsol general del Perú a Barcelona, presenta a Javier Echecopar.

Activitat organitzada pel Consolat General del Perú a Barcelona.


Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona.

Entrada lliure.


Divendres 8

Cançó iberoamericana: Concert Festival FICIB

21:00h


Darrera sessió del Festival CaliCanto CaliCuento. Concert del Festival Internacional de la Cançó Itinerant (FICIB) amb els cantautors colombians Carlos Palacio Pala, Alejo García i Andrés Correa.

 Organitzat per la Fundació Barrio Colombia, el FICIB és una celebració de l'ofici ancestral del cantautor. Des del 2009, Colòmbia és epicentre de la cançó iberoamericana a través del FICIB que en aquesta 5a edició ha viatjat a Barcelona.

Activitat organitzada per Momentos Barcelona i Casa Amèrica Catalunya amb la col·laboració de la Secretaria de Cultura de l'Alcaldia de Medellín, Diputació de Barcelona i Consolat General de Colòmbia a Barcelona.

Lloc: CAT. Centre Artesà Tradicionàrius.

          Travessia de Sant Antoni, 6-8 (Barcelona)

Entrades: 6 euros: Anticipada en www.ticketdog.es;

                    8 euros: Taquilles.

redacció

Developer