..... Inici | Ràdio | Recerca

What’s up with Catalonia?

by 10:07 0 comentaris
"What’s up with Catalonia?" és un llibre col·lectiu que aplega 35 articles en anglès sobre la cultura, la història, l’economia i la llengua catalanes i que permet entendre a un públic internacional fenòmens com la manifestació de l’11 de setembre de 2012, el moment polític actual i la voluntat de convocar una consulta sobiranista. El president Mas és l'autor del pròleg del llibre, impulsat i editat per Liz Castro, una escriptora nord-americana resident a Massachusetts.   

Presentació del llibre "What's up with Catalonia?"La Sala Cotxeres del Palau Robert es va quedar petita per acollir el nombrós públic que va assistir a la presentació pública del llibre “What’s up with Catalonia?”. Davant la sala plena i una primera fila de luxe on seien alguns dels autors, com Muriel Casals, Salvador Cardús, Elisenda Paluzie, Salvador Garcia-Ruiz i Núria Bosch, el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió de la Generalitat va donar la benvinguda a tothom i va agrair a Liz Castro la seva iniciativa. Aquesta va explicar que el projecte havia nascut mentre conduïa al poble de Massachusetts on viu, tot escoltant podcasts de ràdio en català, quan va prendre consciència que calia una eina per explicar Catalunya al públic nord-americà. La resta, segons Castro, va ser molt fàcil: els autors es van mostrar molt disposats a col·laborar, ella va traduir els textos, els va maquetar i va autoeditar el llibre, cosa que ja havia fet abans en diverses ocasions. Un llarg i càlid aplaudiment va servir d’agraïment a una emocionada Liz Castro.
El periodista Vicent Partal i la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, van parlar en nom dels autors, mentre que el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, va ser l’encarregat de fer el discurs de cloenda. Albinyana va remarcar la importància de disposar d’eines que permetin explicar Catalunya al món en un moment com l’actual, en què el país està en vies de reclamar un “upgrade” de regió a estat. Albinyana va explicar que també en l’àmbit dels afers exteriors es treballa intensament per construir estructures d’estat i va reclamar la implicació de tota la societat en aquest procés.
Els autors dels assajos són Ignasi Aragay, Laia Balcells, Germà Bel, Laura Borràs, Alfred Bosch, Núria Bosch, Roger Buch, Joan Canadell, Pau Canaleta, Salvador Cardús, Muriel Casals, Andreu Domingo, Carme Forcadell, Josep Maria Ganyet, Salvador Garcia-Ruiz, Àlex Hinojo, Edward Hugh, Oriol Junqueras, M. Carme Junyent, J.C. Major, Pere Mayans Balcells, Josep Maria Muñoz, Mary Ann Newman, Elisenda Paluzie, Vicent Partal, Cristina Perales, Eva Piquer, Enric Pujol, Marta Rovira Martínez, Vicent Sanchís, Xavier Solano, Miquel Strubell, Matthew Tree, Ramon Tremosa, i F. Xavier Vila.
Liz Castro ha tractat els darrers anys la situació lingüística, cultural i política de Catalunya a través de la seva editorial, Catalonia Press, així com a través dels seus blocs News Catalonia i Des del Massachusetts de veritat.

Seguiu aquest enllaç per tenir més informació del llibre.

Vídeo de la presentació del llibre "What's up with Catalonia?"

Foto: Liz Castro i Roger Albinyana durant la presentació del llibre.

Maria Dantas

Developer