..... Inici | Ràdio | Recerca

"Warcelona [una història de violència]"

by 11:57 0 comentaris
A partir d'avui i fins el 9 de març, Warcelona [una història de violència], exposició de fotografies d'en Jordi Borràs.
Exposició Warcelona [una història de violència] a Mataró, del 12 de febrer al 10 de març.
"Un cop de puny a la cara de la convivència. Això és el que pretenc amb aquesta mostra fotogràfica. Són 20 imatges dels últims anys, coincidint amb l’agreujament de la crisi econòmica en la què estem submergits.
 La ciutat de Barcelona és alguna cosa més que turistes despistats consumint paelles infectes regades amb sangria de brick, o les flamants botigues del Passeig de Gràcia només aptes si la bossa sona. Rere aquesta ciutat aparador –la millor botiga del món, en diuen– s’hi amaga la capital d’un país que perd població a resultes d’una salvatge crisi econòmica sumada a una elitització promoguda per 32 anys de governs progressistes i una mica més d’un any d’un govern conservador que sembla seguir els mateixos passos. El malestar polític i social es fa palès amb un número exponencial de manifestacions sovint silenciades pels mitjans de comunicació, titllant tot brot de violència urbana com el resultat de les ganes de protagonisme de quatre brètols. Aquesta manera tan banal d’analitzar una realitat complexa, passa pàgina de la mateixa manera a les actuacions més que dubtoses d’una policia catalana cada dia més qüestionada.
El conflicte nacional, tan a l’ordre del dia últimament, sumat a una incansable lluita social, fan un excel·lent caldo de cultiu per la violència. I quan parlo de violència en parlo amb totes les seves formes: un contenidor cremat, una mirada, una pallissa, una pedrada… violència com a recurs, com un crit agònic cap a una ciutat que no hi veu ni escolta, mentre camina indubtablement cap a l’abisme." (Jordi Borràs)

Maria Dantas

Developer