..... Inici | Ràdio | Recerca

Corresponsals de les migracions

by 12:39 0 comentaris
Itacat recomana

El periodista belga i professor de Periodisme Internacional, Jean-Paul Marthoz, ha presentat avui dia 23 de gener l’adaptació catalana del llibre Corresponsals de les migracions al Col·legi de Periodistes de Catalunya, un manual que pretén “treure del gueto les informacions sobre les migracions”. Davant d’una vuitantena de persones, estudiants, periodistes i membres d’organitzacions de drets humans que han participat del debat, Marthoz ha assegurat que l’obra “no és una Bíblia”, però intenta “posar a prova els valors profunds d’una societat” i recorda “com les migracions són a l’economia, a la societat i en molts d’altres àmbits”.

La presentació oficial del llibre, que ha comptat amb part dels 162 mecenes que van fer-lo possible, ha estat dinamitzat pels periodistes Carles Solà, director del programa Tot un món (TV3) i la periodista Marta Muixí. L’acte ha estat acollit per l’Alícia Oliver, de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes. Us oferim un recull fotogràfic de l’acte d’avui, que ha superat totes les expectatives de públic.

Què és?
Corresponsals de les migracions és una guia per a periodistes i persones interessades en un millor tractament informatiu del fet migratori. L’obra aborda temàtiques oblidades com ara les migracions Sud-Sud o proposa recomanacions per evitar estereotips i visions paternalistes. L’obra inclou articles d’experts com ara Xavier Giró (UAB), o els periodistes Diego Salazar i Sandra Camps, la darrera present a l’acte.

On trobar-lo?
El llibre ja està disponible per adquirir-lo en paper aquí al web de Pol·len Edicions http://www.pol-len.cat/products/corresponsals-de-les-migracions i a les llibreries. Ajudeu-nos a fer tota la difusió que pugueu a Twitter @Corresponals_m @pol_lenedicions o a Facebook (Pol·len Edicions).

Maria Dantas

Developer