..... Inici | Ràdio | Recerca

“Què callen els mitjans?”

by 11:23 0 comentaris
Xerrada "Què callen els mitjans?" A càrrec de Roger Palà, periodista i coordinador de l'Anuari Media.Cat, el diumenge 17 de febrer a les 12h a la Plaça de la Vila (Badalona). Durant l'acte es tractaran temes com la llibertat d'informació i els silencis mediàtics.

Des que Badalona Indignada va començar amb el seu cicle de xerrades a les places, va apostar per la informació i el coneixement com les nostres millors armes per a la mobilització. La informació que rebem habitualment en els mitjans de comunicació de masses sol estar maquillada pels grups de comunicació que serveixen als seus propis interessos econòmics i al poder del capital. Ens conviden a participar en aquesta xerrada que, esperen, aportarà una mica de llum entre tanta foscor. 
Roger Palà és cap de redacció de la revista Enderrock, col · laborador del Setmanari La Directa i del Diari el Punt-Avui. És també un dels impulsors de l'observatori crític de mitjans Media.Cat, iniciativa del grup de periodistes Ramon Barnils, que treballa en la difusió i la defensa d'un periodisme rigorós i un espai comunicatiu propi. És l'Observatori crític dels mitjans de comunicació que operen en la nostra àrea idiomàtica (el català), i vol analitzar tant els continguts com els formats o embolcalls en què són presentats. Un dels principals projectes d'aquest grup de periodistes és l'Anuari Media.cat, que cada any treu a la llum 15 temes silenciats pels mitjans de comunicació catalans. Aquest projecte es manté independent gràcies al seu finançament a través de crowfounding. Roger Palà (coordinador de l'Anuari) ens presentarà els temes silenciats del passat 2012 i el projecte per a l'any 2013 que ja ha estat un èxit de recaptació en les xarxes.


L’ANUARI MÈDIA.CAT presenta quinze reportatges en profunditat sobre quinze temàtiques que durant l’any 2011 van ser silenciades pels mitjans de comunicació. És una iniciativa de l’observatori crític Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport de la Fundació Escacc amb el suport del màster La Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i els Socials de la UAB i del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

VERKAMI de L'Anuari Mèdia.cat 2013 és un projecte del Grup de Periodistes Ramon Barnils per treure a la llum 15 temes silenciats pels mitjans de comunicació catalans durant l'any 2012. Creiem en el periodisme d'investigació crític i rigorós. Volem dur-lo a la pràctica de forma col•laborativa. Fem-ho possible.

Maria Dantas

Developer