..... Inici | Ràdio | Recerca

Casa Amèrica Catalunya es suma a l'homenatge internacional a l'escriptora brasilera Clarice Lispector

by 14:43 0 comentaris

Escrevo neste instante com algum prévio pudor por vos estar invadindo com tal narrativa tão exterior e explícita. De onde no entanto até sangue arfante de tão vivo de vida poderá quem sabe escorrer e logo se coagular em cubos de geléia trêmula. Será essa história um dia o meu coágulo? Que sei eu. Se há veracidade nela – e é claro que a história é verdadeira embora inventada – , que cada um a reconheça em si mesmo porque todos nós somos um e quem não tem pobreza de dinheiro tem pobreza de espírito ou saudade por lhe faltar coisa mais preciosa que ouro – existe a quem falte o delicado essencial.” (A hora da estrela)

Casa Amèrica Catalunya s'ha sumat al festival Hora de Clarice, l'homenatge internacional a Clarice Lispector, una de les escriptores brasileres més destacades del segle XX. A més, l'entitat arrencarà la seva programació literària de 2013 amb una sessió dedicada a Lispector en un any en què Brasil és el país convidat a l’esdeveniment literari i editorial més important del món, la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt.
D'aquesta manera, Barcelona s'afegeix al conjunt de ciutats que al Brasil i altres països reten homenatge a l'autora de A la vora del cor salvatge i L'hora de l'estrella, entre moltes altres obres.

El festival internacional Hora de Clarice és una iniciativa brasilera en homenatge a Clarice Lispector, en una mena de rèplica del cèlebre Bloomsday en honor a James Joyce.

El proper 24 de gener, Casa Amèrica Catalunya acollirà el seu particular homenatge a Clarice Lispector amb la sessió Entre la paraula i el silenci: Una mirada a Clarice Lispector. En l'activitat hi participaran l'escriptora Laura Freixas, autora de Ladrona de rosas, una biografia sobre Clarice Lispector; l'escriptorJordi Carrión, i el poeta i crític literari Edgardo Dobry.

Maria Dantas

Developer