..... Inici | Ràdio | Recerca

Govern i metges catalans seguiran atenent els immigrants sense papers

by 12:11 0 comentaris
Tot i que a Catalunya no caldrà, atès que el Govern de la Generalitat ja ha fet públic que el decret espanyol que limita, a partir de l'1 de setembre, l'assistència sanitària als immigrants no regularitzats, no s'aplicarà a Catalunya. Un total de 175 metges catalans s'han acollit a l'objecció de consciència per atendre immigrants sense papers des que la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SEMFYC) donés la possibilitat a aquests professionals d'exercir aquest dret el passat 10 de juliol.

Així ho ha explicat a Europa Press el secretari general de SEMFYC, Salvador Tranche, seguint el recompte fet per aquesta organització, que ha estimat que 1.035 professionals a nivell de l'Estat s'han acollit a aquest dret durant aquest període. Per comunitats autònomes, Madrid ocupa la primera posició amb 266 metges, seguida de Catalunya, amb 175; Andalusia, amb 96; Galícia, amb 89; Aragó, amb 86; València i Balears, amb 77; Castella i Lleó, amb 76; El País Basc, amb 47, i Cantàbria, amb 45.

Entre les comunitats amb menys professionals que s'han acollit a aquest dret es troben Astúries, amb 36; Navarra, amb 32; Múrcia, amb 30; Canàries, amb 29; la Rioja, amb 6, i Melilla, amb 3. Tranche ha estimat que la setmana que ve s'adheriran més metges de capçalera i professionals d'altres especialitats, i ha afegit que SEMFYC "col·laborarà amb l'ONG Metges del Món per fomentar aquest dret entre el personal sanitari".

A més, ha precisat que en la pàgina web de SEMFYC s'ha obert un espai perquè tot aquell professional que vulgui mostrar la seva voluntat per acollir-se a aquest dret ompli un formulari amb les seves dades personals i que serveixi per fer un nou recompte.

redacció

Developer