..... Inici | Ràdio | Recerca

L'argentina Sofia Maccari, un exemple pels esportistes catalans #london2012

by 13:48 0 comentaris

Així comença aquesta petita i emotiva història de com una jugadora argentina d'hoquei herba celebra la medalla de plata amb una estelada als jocs olímpics de Londres, precisament els jocs on els esportistes catalans no han tingut el valor de mostrar cap senyera a la celebració de les medalles.

El temor i la prohibició, sota amenaça, feta pels directius espanyols per evitar la presencia de símbols que enfosquissin la bandera espanyola, ha tingut un efecte demolidor: Catalunya desapareguda dels Jocs. Sort tenim d'una esportista argentina que va jugar a hoquei amb l'Athletic Terrassa, i que és va enamorar d'aquest país, que Catalunya va ser pressent a Londres. Avui molts catalans li estant eternament agraïts i també a @CarlesRiera8 , el propietari de l'estelada i autor de les fotografies que avui publica directe.cat.

Sofia Maccari li demana l'estelada a la final olímpica d'hoquei entre Argentina i Holanda

La jugadora argentina li demana a Carles Riera que li deixi l'estelada al final del partit, en les fotografies que adjuntem es pot comprovar com se la lliga a la cintura i celebra amb les altres jugadores la medalla de plata aconseguida. Però Sofia no en té prou, i un cop feta la cerimònia de lliurament de les medalles, la torna a lluir i a mostrar, recordant sens dubte els set anys que va jugar a hoquei a Terrassa que li va permetre conèixer i enamorar-se del país.

Sofia Maccari és fotografia amb la medalla de plata i l'estelada i li retorna a Carles Riera

Les fotografies mostren com Sofia Maccari retorna l'estelada a Carles Riera un cop feta la celebració i feta la fotografia que ha alegrat a milers de catalans, prova d'aquest efecte és l'augment de seguidors catalans que ha tingut el compte de twitter de @sofimaccari on li expressant la seva admiració pel seu compromís vers Catalunya.

Sofia Maccari, seguidora del Barça

Sofia Maccari es confessa seguidora del Barcelona i com no del seu compatriota Lionel Messi seria tot un detall que el F.C Barcelona la convides a un partit de futbol al camp i li donés les gràcies per la mostra d'estima al país que va fer per celebrar la medalla de plata.

Sofia Maccari, agraeix al seu twitter i en català les felicitacions rebudes des de Catalunya

En dues emotives piulades al seu twiter, Sofia Maccari agraeix les felicitacions rebudes des de Catalunya per la seva medalla de plata, "Vull agrair tots els missatges i estima q he rebut des de tota Catalunya. Realment l'estelada va ser una manera d'agrair ... " i continua en una segona piulada "i compartir amb tots els catalans aquest moment somiat. El meu cor sempre serà mig argentí i mig català!! VISCA CATALUNYA!! Les dues piulades van ser fetes justament després de la seva arribada a l'Argentina.

Sofia Maccari mereix el reconeixement del Govern de Catalunya

Cal donar les gràcies i felicitar a Sofia Maccari, pel seu gest, gest que no hem sabut trobar en cap altre esportista català que ha guanyat alguna medalla a Londres 2012. Gràcies per la seva fermesa, gràcies per recordar-se de la terra on va passar uns anys jugant a l'esport que li agrada, gràcies pel seu gest, seria de justícia que el Govern de Catalunya li agraís el seu gest, una bona candidata al premi internacional Catalunya. Ella ha fet el que els altres esportistes catalans guanyadors de medalla ni tant sols han intentat.

redacció

Developer