..... Inici | Ràdio | Recerca

Badalona suprimeix el registre municipal d'unions civils

by 1:21 0 comentaris

L'Ajuntament de Badalona ha suprimit el registre municipal d'unions civils, el que es coneix com a parelles de fet, per evitar que es faci un ús irregular d'aquest tràmit. L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol assegura que es tracta d'un registre que ja és innecessari i que s'ha demostrat que algunes de les parelles que s'inscrivien eren unions de conveniència.

L'Ajuntament de Badalona ha decidit suprimir el registre d'unions civils perquè, segons asseguren, la nova legislació del Codi Civil Català vigent des de l'1 de gener, ja proporciona a les unions no matrimonials i les famílies un règim de protecció ampli. Per aquest motiu, l'alcalde creu que és innecessari que la convivència estable entre parelles s'hagi d'inscriure al registre. A més, Albiol assegura que a Badalona s'han donat casos de persones immigrants en situació irregular que han pagat per obtenir una d'aquestes unions civils amb l'objectiu d'obtenir el permís de residència.

Amb la nova legislació, una parella es considera estable quan dues persones conviuen més de dos anys ininterromputs, quan tenen un fill en comú o quan es formalitza la relació en escriptura pública. Badalona no és l'única ciutat que suprimirà aquest registre ja que Barcelona, Montcada i Reixac i Sabadell ja ho estan tramitant.
Font

OBS

Developer