..... Inici | Ràdio | Recerca

20.000 nous informes d'integració d'immigrants

by 1:18 0 comentaris
El Govern de la Generalitat ha elaborat un total de 19.716 nous informes d'integració d'immigrants --12.410 d'arrelament social i 7.306 de reagrupació familiar-- des del juny del 2011, quan va entrar en vigor la modificació de la Llei d'estrangeria que traspassa aquesta competència a cada comunitat autònoma.

La Direcció General per a la Immigració, entitat dependent de la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat responsable d'aquesta gestió, també ha emès 892 renovacions de reagrupació familiar i 302 de residència temporal, segons han explicat a Europa Press fonts del departament.

Entre nous expedients i renovacions, el Govern ha tramitat un total de 20.910 informes, xifres que el conseller del ram, Josep Lluís Cleries, concretarà aquest dimecres en sessió parlamentària.

A més d'elaborar els informes d'integració d'immigrants, tal com preveu la nova legislació, la Generalitat també ha de costejar el procés, doncs l'executiu central no ha previst cap partida pressupostària per cobrir el traspàs de competències.

Cleries va estimar el mes de juny passat que la Generalitat elaboraria 50.000 informes d'integració d'immigrants l'any, xifra que encara no ha arribat a la meitat.

OBS

Developer