..... Inici | Ràdio | Recerca

El Govern estrena una web per trencar tòpics sobre immigració aportant dades i arguments

by 19:55 0 comentaris

Dades per trencar amb tòpics i rumors sobre la immigració. El Govern ha estrenat aquest dijous una web on aporta xifres oficials i arguments reals per desmentir que els immigrants rebin més ajudes públiques o que siguin un col·lectiu "privilegiat". El director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, Xavier Bosch, ha afirmat que cal combatre d'arrel la xenofòbia i el racisme i considera que una bona manera de fer-ho és desmentint els rumors falsos que, sovint de forma "intencionada", corren sobre els beneficis de ser nouvingut. Bosch ha assegurat que aquesta rumorologia s'intensifica sobretot quan s'apropen eleccions i que hi ha partits que la utilitzen per treure més vots.

La Direcció General per a la Immigració constata que, sovint, s'acostumen a associar amb la immigració determinades problemàtiques, tòpics o rumors. Per contrastar-les i evitar generalitzacions, la Generalitat aporta tot un seguit de dades que "ajuden a trencar estereotips i malentesos". A tall d'exemple, desmunta un tòpic força generalitzat que critica que les botigues regentades per nouvinguts poden obrir més dies que les regentades per autòctons. Segons informa la web, "els comerços d'alimentació amb una superfície de venda inferior als 150 metres quadrats, per exemple, poden obrir els set dies de la setmana, incloent-hi els diumenges i festius, sense limitació d'horari, sempre que els titulars siguin petites o mitjanes empreses comercials".
Un altre aspecte on fa èmfasi la web és el de les beques de menjador, ressaltant que "la gran majoria de beques de menjador que es donen a Catalunya són per a fills i filles de famílies autòctones. En concret, 7 de cada 10 beques són per a menors de pares amb nacionalitat espanyola". Pel que fa a les ajudes socials, els col·lectius de nacionalitat estrangera accedeixen amb més intensitat a la Renda Mínima d'Inserció (RMI), però continuen estant per sota del 50 pr cent del conjunt dels beneficiaris.

OBS

Developer