..... Inici | Ràdio | Recerca

'La política a l'era de les xarxes'

by 21:33 0 comentaris
'La política a l'era de les xarxes', a càrrec de Daniel Innerarity, catedràtic de filosofia política i social, investigador de la fundació Ikerbasque i director de l'Institut de Governança Democràtica.
Presentació: Ignasi Genovès i Avellana, director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, i Josep Xavier Hernández i Moreno, director del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

Daniel Innerarity és catedràtic de filosofia política i social, investigador de la fundació Ikerbasque i director de l'Institut de Governança Democràtica. Ha estat professor invitat a diverses universitats europees i americanes, i recentment a la Universitat de la Sorbona i a l'Institut Europeu de Florència.
Doctor en filosofia, va ampliar els seus estudis a Alemanya (com a becari de la Fundació Alexander von Humboldt), Suïssa i Itàlia.
D'entre els seus darrers llibres, destaquen: Ética de la hospitalidad, La transformación de la política (III Premi d'Assaig Miguel de Unamuno i Premi Nacional de Literatura en la modalitat d'Assaig 2003), La sociedad invisible (Premi Espasa d'Assaig 2004), El nuevo espacio público, El futuro y sus enemigos, La humanidad amenazada: gobernar los riesgos globales (amb Javier Solana) i La democracia del conocimiento. Alguns dels seus llibres s'han traduït a França, Portugal, Estats Units, Itàlia i Canadà.
Col·labora a El Correo i El País, i a la revista Claves de razón práctica. La revista francesa Le Nouvel Observateur el va incloure el 2004 en una llista dels 25 grans pensadors del món.
Data: Dimecres, 25 de gener de 2012.
Hora: 10 - 11.30 h.
Lloc: Sala d'actes del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada,  C. Ausiàs Marc, 40,  08010 Barcelona.
Inscripcions
Emplenant el formulari web fins al 22 de gener. Uns dies abans de la sessió, rebreu confirmació de la vostra inscripció.
Objectiu de la sessió
¿Quina és la funció de la política en un món interdependent, estructurat en forma de xarxa, en una societat del coneixement?
Programa
1. El desconcert de Leviatan
2. Una tensió democràtica
3. La utopia de la desintermediació
4. Les urnes i els somnis
5. La desconfiança democràtica
6. Paradoxes de l'autodeterminació
7. La representabilitat de la societat

Maria Dantas

Developer