..... Inici | Ràdio | Recerca

Dia Internacional del Migrant

by 11:44 0 comentaris
"I urge the very many States that have yet to do so to ratify the International Convention on the Protection of the Rights of All Migrant Workers and Their Families. I also call on parties to the Convention to step up their efforts to help realize the rights guaranteed in the Convention. The irregular situation of many international migrants should not deprive them either of their humanity or their rights. Together, let us reaffirm the fundamental principle of the Universal Declaration of Human Rights: 'all human beings are born free and equal in dignity and rights' ".
Secretary-General Ban Ki-moon
Message for International Migrants Day, 18 December 2010
Timorese internally displaced persons being relocated from Jardim Bordia to the district of Ermera with transportation from the International Organisation for Migration (IOM), which provided the vehicle seen here. UN Photo/Martine Perr
El 4 de desembre de 2000, l'Assemblea General de Nacions Unides, tenint en compte l'elevat i creixent nombre de migrants en el món, va proclamar el 18 de desembre com a Dia Internacional del Migrant. El 18 de desembre de 1990, l'Assemblea General havia aprovat la Convenció Internacional sobre la Protecció dels Drets de Tots els Treballadors Migratoris i Membres dels seus Famílies.
Els Estats membres de l'ONU i les organitzacions intergovernamentals i no governamentals estan convidats a observar el Dia Internacional del Migrant a través de la difusió d'informació sobre els drets humans i les llibertats fonamentals dels migrants, i mitjançant l'intercanvi d'experiències i el disseny d'accions per garantir la seva protecció.
Els 132 Estats membres que van participar en el Diàleg d'Alt Nivell de l'Assemblea General sobre Migració Internacional i Desenvolupament al setembre 14-15, 2006 reafirmar una sèrie de missatges clau. En primer lloc, van destacar que la migració internacional era un fenomen creixent i que es podria fer una contribució positiva al desenvolupament dels països d'origen i de destinació, sempre i quan va rebre el suport de les polítiques adequades. En segon lloc, ha posat èmfasi que el respecte dels drets i llibertats fonamentals de tots els migrants és essencial per obtenir els beneficis de la migració internacional. En tercer lloc, es va reconèixer la importància d'enfortir la cooperació internacional sobre la migració internacional bilateral, regional i mundial.

Maria Dantas

Developer