..... Inici | Ràdio | Recerca

Museu d’Història de la Immigració de Catalunya

by 2:32 0 comentaris
El Museu d’Història de la Immigració de Catalunya està situat a la masia colonial Can Serra de Sant Adrià del Besòs, municipi situat a la desembocadura del riu Besòs i que limita amb Barcelona i Santa Coloma de Gramanet. En concret es troba al núm. 124 de la carretera de Mataró.

A finals del segle XX Sant Adrià va tenir molta immigració: era una ciutat propera a Barcelona, hi havia fàbriques, bones comunicacions amb la ciutat i preus més assequibles. Es per això que s’ha escollit aquest municipi per acollir-hi el Museu d’història de la immigració de Catalunya, el MhiC.

El museu, que actua com a centre de recerca i difusió de la memòria migratòria de Catalunya, té per objectiu analitzar la història dels processos migratoris relacionats amb Catalunya.

Actualment hi podem trobar:

-  Centre de documentació: molt útil si esteu treballant en aquests temes i
   necessiteu informació. En poden fer ús totes les persones que tinguin interès en
   el fet migratori a Catalunya. A banda dels documents existents al centre com
   estudis, treballs, fotografies i vídeos, també hi ha material testimonial oral.

-  Sala d’exposicions temporals

El Sevillano: tren ubicat a la zona exterior del museu. Va ser un dels trens més
   coneguts per la gent que venia d’Andalusia, entre els anys 50 i 60.

A dia d'avui com a exposició temporal podem veure-hi “Diàlegs migrants”, on fins el 18 de febrer de 2012 podem trobar informació sobre aquest programa de desenvolupament comunitari que pretén crear espais de debat, reflexió i expressió al voltant dels processos migratoris. Es tracta d’un espai de reflexió sobre el fet de migrar, com a reconeixement de la riquesa i diversitat que aporten les persones que un dia inicien un procés migratori.

El passat 5 de novembre es va inaugurar una ampliació de l’exposició permanent del museu, un espai expositiu permanent a l’aire lliure.

adroca

Developer