..... Inici | Ràdio | Recerca

Jornades de Tunísia

by 2:55 0 comentaris
El Centre Euro Àrab de Catalunya, com cada any, dedica unes jornades a un país àrab per tal d'enfortir les relacions entre els països de la ribera mediterrània. Enguany , el país és Tunísia.

En els últims anys, Barcelona ha adquirit un paper central com a ciutat mediterrània i  lloc de trobada i d’intercanvi. Des de la societat civil i per a reforçar la catalanitat mediterrània, organitzem anualment unes jornades culturals que enguany, es dedica a Tunísia, emblema de les revolucions àrabs i germen de les revoltes.

Aquestes jornades volen promoure el coneixement mutu entre les comunitats àrabs i europees, fomentar els intercanvis entre la societat civil catalana, europea i àrab i impulsar la recuperació d'una Mediterrània forta, promovent un espai de relacions interculturas on es reconegui la diversitat, dins un marc de convivència i cohesió social. Es tracta d’un acte on totes les comunitats catalanes d’origen àrab i europeu que comparteixen la Mediterrània participen en diferents activitats de caràcter cultural i social, i també polític i econòmic.

Dilluns 25 de novembre a les 19’30 al Palau Robert de Barcelona (Passeig de Gràcia, 107) tindrà lloc la inauguració de les Jornades de Tunísia. Comptarem amb la presència del regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament de Barcelona, ministre plenipotenciari encarregat d’assumptes polítics i premsa de la ambaixada de Tunísia a Madrid i el director de l’IEMed. Desprès podrem degustar un té amb pastes tunisenques i veure un espectacle musical tunisenc. Què millor que gaudir d’un bon té de menta i pastes amb unes melodies evocadores de fons per sentir unides les dues riberes mediterrànies!

Per les criatures també hi ha activitats! Amb la lectura d’uns contes sobre nens i nenes de tots els racons de la Mediterrània feta per Mourad Rakkez i els jocs previstos els hi faran somiar i volar. Coneixeran altres mons, uns mons no tan llunyans com diuen els contes, més a prop de casa nostra del que pensem. Això serà dissabte 26 a les 12h (C/ Pintor Tapiró, 33). A les 13h, tindrem l’oportunitat de tastar un plat ben significatiu a Tunísia, el cuscús. Ens obrirem a nous sabors i aromes. Descobrirem un sabor especiat i ben gustós, un sabor ben revolucionari, un sabor de Primavera Àrab.

Dilluns 28 de novembre a les 18h a la Sala d’Actes de l’IEMed (C/ Girona, 20) tindrà lloc la conferència “La nova realitat de Tunísia. Quins son els seus reptes?”. Hi seran presents un membre de l`Assemblea Parlamentària de la Unió per a la Mediterrània, activista polític tunisenc, professora universitària de gestió empresarial i un arquitecte i urbanista. Aquests experts sobre Tunísia analitzaran la situació actual social, educativa, urbana, econòmica i política d’un país que està fent una transició que és pionera en el món àrab. Des de diferents experiències tindrem una visió complerta de la realitat del poble tunisenc i quines son les seves expectatives i reptes.

A les 20h al mateix lloc, es presentarà l’obra d’Abdelaziz Hamrouni, pintor tunisenc guardonat el 2002 amb el Premi de Suïssa i Europa de pintura primitiva i moderna de la galeria Pro Arte Kasper. Aquest pintor d’Art Singulier explica les seves experiències vitals personals amb la seva obra. A continuació, es farà un cine-fòrum amb la pel·lícula “Baba Aziz”, de Nacir Khmir, on una nena i el seu avi ens descobriran els secrets del sufisme que s’amaguen al desert tunisenc.

Tunísia ha viscut en els darrers temps uns canvis que condicionen la seva situació i desenvolupament econòmic. La necessitat en l’actualitat d’ampliar mercats tan d’Europa com del Nord d’Àfrica apunta a una consolidació de la col·laboració entre països mediterranis propers. Hem triat tres sectors prioritaris com son el bancari, turístic i el de les energies renovables com a centres d’aquests espai d’intercanvi entre Tunísia i Catalunya. Aquesta taula rodona de format reduït amb diferents representants d’aquests sectors té com a objectiu fomentar el coneixement e intercanvi empresarial entre sectors consolidats i emergents. Serà dimarts 29 a les 16h a la Sala d’actes de l’IEMed (C/ Girona, 20). A les 20’30h es farà la clausura de les Jornades de Tunísia amb un cocktail a l’Institut Français (C/ Moyà, 6).

Per qualsevol dubte i/o confirmació d'assitència, ens podeu enviar un correu a info@centre-euroarab.cat o activitats@centre-euroarab.cat i també trucar al 93 205 23 96.

adroca

Developer