..... Inici | Ràdio | Recerca

La responsabilitat social passa a ser la gran protagonista.

by 22:21 0 comentaris
Del 28 de novembre al 2 de desembre, Barcelona es convertirà en l'epicentre de la responsabilitat social.
Després de l'èxit assolit ara fa un any amb la seva primera edició, la 2ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya es celebrarà del 28 de novembre al 2 de desembre 2011 amb l'objectiu de consolidar-se com l'aparador i el punt de trobada ideal per tots els actors que prenen part en la responsabilitat social.
Un cop més, empreses, entitats, institucions i qualsevol persona sensible amb la responsabilitat social estan convidats a participar en les diferents activitats que al llarg dels cinc dies de la Setmana posarem en marxa arreu de la geografia catalana.
L'èxit de participació de la 1ª edició ens ha animat a repetir l'experiència i, per suposat, a intentar millorar-la. I novament comptarem amb el recolzament d'Institucions, Agrupacions Empresarials, Entitats Socials, empreses de tot tipus i persones responsables motivades en continuar treballant en la conscienciació general envers la responsabilitat social: a l'empresa, al consum responsable i fomentant la diferenciació d'aquells que sí que aposten per una gestió responsable.

"Vine, comparteix i reflexiona... et proposem uns documentals que no et deixaran indiferent i després tots plegats, acompanyats d'una copa de cava, intentarem millorar el món .. Comptarem amb la presència d'experts que ens ajudaran a trobar respostes..."

(EE.UU. 2005)
Micha X. Peled
Rodat clandestinament i sota dures condicions a la Xina, aquest documental mostra des d'un accés privilegiat el que tant la Xina com les grans marques internacionals volen amagar: com es produeix la roba que comprem.
Xina Blue ens endinsa en una fàbrica de texans, on dues joves, Jasmine i Orchid, intenten sobreviure a les difícils condicions laborals. Les seves vides es creuen amb altres companyes i amb la del director de la fàbrica on treballen, el senyor Lam. Des de diversos nivells de la jerarquia de l'empresa, el documental mostra, humanament, els problemes complexos d'un món globalitzat.
Així com moltes altres noies, Jasmine abandona el seu poblet per treballar en una fàbrica a la ciutat. Ràpidament, la seva il.lusió inicial per aconseguir diners per a la seva família s'esvaeix. Es veu sobresaturada per jornades laborals llarguíssimes i pel retard dels pagaments. El seu únic consol és l'amistat que neix amb les seves companyes de treball.
Per aconseguir noves comandes de compradors occidentals, el senyor Lam acorda preus extremadament baixos i uns terminis de lliurament ajustadíssims. Gràcies a aquest pacte, retalla els salaris i obliga a les noies a treballar sense parar durant jornades de 24 hores. Si les noies s'adormen, se les multa amb una rebaixa considerable del sou. Per evitar-ho, se subjecten les parpelles amb pinces de penjar la roba. Aquestes condicions les indueixen a fer vaga - il legal a la Xina - com a últim recurs per defensar la seva dignitat.
Xina Blue dibuixa un matisat, tendre i impressionant retrat sobre el dia a dia d'unes joves treballadores d'una fàbrica tèxtil. Alhora, proporciona un informe actualitzat i alarmant sobre les pressions econòmiques que estableixen les companyia occidentals i les conseqüències humanes que això provoca.

Quan: Dijous 1 Desembre
On: Palau Robert de Barcelona
Aforament limitat
19:30h Passi del documental.
21:00h Debat.
21:30h Copa de cava.

Maria Dantas

Developer