..... Inici | Ràdio | Recerca

Primavera Àrab - Premi Sàkharov 2011

by 22:31 0 comentaris
Debat sobre la Primavera Àrab 
El Premi Sájarov recompensa a personalitats excepcionals que lluiten contra la intolerància, el fanatisme i l'opressió. Igual que Andréi Sájarov, els guardonats amb el Premi Sájarov donen testimoniatge del coratge que és necessari per defensar els drets humans i la llibertat d'expressió.
Qui era Andréi Sájarov?
Premi Nobel de la Pau en 1975, el físic rus Andréi Dimitriévich Sájarov (1921-1989) és abans de res l'inventor de la bomba d'hidrogen. Preocupat per les conseqüències dels seus treballs per al futur de la humanitat, la seva pretensió és que es prengui consciència del perill de la carrera d'armaments nuclear. Obté un èxit parcial mitjançant la signatura del Tractat contra els assajos nuclears en 1963. Considerat en la Unió Soviètica com un dissident d'idees subversives, crea en el decenni de 1970 un Comitè per la Defensa dels Drets Humans i la Defensa de les Víctimes Polítiques. Els seus esforços es van veure coronats amb el Premi Nobel de la Pau en 1975.

L'esdeveniment comptarà amb la participació del guardonat Ali Ferzat, caricaturista represaliat sirià, president de l'Associació de Caricaturistes Àrabs i inspirador directe amb les seves caricatures de les revoltes del poble sirià contra el règim de Bashar al-Assad, i amb la periodista tunisiana Sihem bé Sedrine, cofundadora del Consell Nacional per les Llibertats a Tunísia (CNLT), històrica defensora dels drets humans i opositora del règim de Ben Ali.
Hi intervindran els eurodiputats Santiago Fisas i Raimon Obiols. El debat serà moderat per Jordi Vaquer, director del CIDOB.Data: 02.des.2011Hora:12:00 hrsLloc: Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona. Passeig de Gràcia, 90. 08008, Barcelona
Organitza: Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el CIDOB.

Assistència lliure amb places limitades
Es prega confirmació d’assistència
Les inscripcions són individuals i nominals.
Per a institucions que desitgin inscriure més d’un participant,
es prega realitzar una inscripció per persona.
La inscripció a aquesta activitat s’ha de realitzar fins a 24 hores abans del seu inici.

Maria Dantas

Developer