..... Inici | Ràdio | Recerca

La cultura de la pau, a debat

by 13:35 0 comentaris
Els propers divendres 18 i dissabte 19 de novembre, la Federació Catalana d’ONG per la Pau i l’Institut Català Internacional per la Pau organitzen les II Jornades del Moviment de la Pau a Catalunya, a la seu de l’Ateneu Barcelonès (C/ Canuda 6, Barcelona).

Aquesta estratègia s’havia de vincular a la Llei d’Igualtat de Tracte i No Discriminació, que no s’ha arribat a tramitar i, per aquest motiu, el document ha estat aprovat en solitari pel Consell de Ministres.

Un dels principals motius és l’informe publicat per l’Observatori Espanyol del Racisme i la Xenofòbia, que recollia les actituds de rebuig que segueixen persistint a la nostra societat envers a les persones immigrades.

Amb aquesta estratègia es duran a terme diferents mesures; entre elles, es preveu la creació d’un registre d’incidents relacionats amb el racisme.

El recull d’informació que farà la força pública al rebre una denúncia, es farà possible amb un canvi a la definició del concepte de racisme a Espanya.

Es tracta d’adoptar la fórmula de la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància (ECRI), segons la qual, es considera racista tota aquella manifestació que la víctima o una tercera persona consideri com a tal.
La Estratègia s’articula en tres grans eixos transversals que són: l’anàlisi i recollida d’informació entorn als casos de racisme, la coordinació d’actuacions amb la societat civil i l’atenció a les víctimes.

Per dur a terme aquestes finalitats, es preveu una modificació en l’articulat del Codi Penal quan parla “d’acte racista” a fi de clarificar-ne el sentit i també promou la xarxa d’assistència que han vingut fent les ONG al llarg del territori envers a la coordinació de la societat civil i atenció a les víctimes.

adroca

Developer