..... Inici | Ràdio | Recerca

II Trobada de Dones Asiàtiques i Espanyoles Globalització i realitats locals

by 21:24 0 comentaris

A través de la Xarxa de Dones Asiàtiques i Espanyoles, Casa Àsia organitza la segona Trobada de Dones Asiàtiques i Espanyoles, el pròxim 7 de novembre de 2011 a Barcelona. Volem debatre els efectes de la Globalització sobre les realitats locals des del punt de vista de la situació i aspiracions de les dones, en les diferents societats asiàtiques.

La Trobada pretén posar de manifest la realitat plural que viuen les dones asiàtiques i reflexionar sobre els escenaris de futur que l'avanç en la protecció i garantia dels seus drets i en l'accés a oportunitats, dibuixaran. El paper de les dones en el desenvolupament dels països asiàtics és cada vegada més rellevant i, per això, per conèixer millor què passa a Àsia s'ha d'escoltar la veu de les seves dones.

Els debats s'articularan al voltant de quatre taules que tindran per objecte, respectivament, les noves realitats de l'emigració femenina, l'impacte i les conseqüències que la globalització de les tasques de cura, en el que s’anomena "cadena global de cures ", les oportunitats que la globalització del coneixement ha tingut s'obre les dones en els àmbits de l'ocupació i l'empresa i l'anàlisi de la igualtat i la desigualtat sobre la cohesió social. Els periodistes Rosa Mª Calaf, Joaquín Luna i Milagros Pérez Oliva seran els encarregats de moderar aquests debats. A més, tindran lloc dos diàlegs-entrevistes sobre la reivindicació del paper de les dones dins l'Islam i sobre l'impacte econòmic i social de la violència de gènere a la població local i emigrant.

Al finalitzar l’acte es lliurarà el Premi Casa Àsia 2011 a Zainah Anwar, fundadora i primera directora de Sisters in Islam, i a Ratna Osman, directora actual.

adroca

Developer