..... Inici | Ràdio | Recerca

Gènere i mitjans de comunicació

by 21:51 0 comentaris
L’Institut Català de les Dones (ICD), el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i el Col•legi de Periodistes de Catalunya han elaborat un manual per avançar en la inclusió de la perspectiva de gènere en els continguts informatius dels mitjans de comunicació.

El manual “Gènere i mitjans de comunicació. Eines per visibilitzar les aportacions de les dones” s’ha creat a través d’un procés de treball en el qual han participat més d’una vintena de periodistes en representació de les seves respectives empreses. L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació i la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores també han participat en la seva elaboració.

Tal i com s’afirma en el seu pròleg, amb l’edició d’aquest Manual “lluny de qüestionar la manera de fer dels mitjans, el que es pretén és treballar conjuntament amb les redaccions, les universitats i les associacions professionals amb l’objectiu de millorar la qualitat dels mitjans de comunicació social de Catalunya”.

El document promou l’anàlisi dels prejudicis de gènere que perviuen en la nostra societat i que penetren en els mecanismes de treball i finalment es reflecteixen en el relat informatiu. “Introduir la perspectiva de gènere en la informació –diu el Manual- no significa només esmentar les dones, parlar d’elles, fer-les visibles, comporta un exercici periodístic molt més profund i amb una clara voluntat transformadora. Vol dir fer visible la situació de discriminació que històricament han patit les dones i lluitar contra aquesta discriminació per mitjà de la informació, generar criteri i massa critica”.

Se n’ha fet una edició en format DVD amb la finalitat de realitzar formació a grups de periodistes i estudiants de Ciències de la Comunicació.

Consultar el Manual

adroca

Developer