..... Inici | Ràdio | Recerca

Campanya ‘Aquí visc, aquí voto!’

by 12:07 0 comentaris
Aquesta nova campanya reclama que els residents estrangers que viuen a Espanya puguin votar i presentar-se com a candidats en les eleccions ja que esconsidera que possibilitar l’exercici dels drets polítics a aquests ciutadans és un element clau per a la seva total integració. El organitzadors de la campanya "Aquí visc, aquí voto!". Per una ciutadania plena’ consideren que no existeix una democràcia plena sense un sufragi universal real que inclogui a tots els membres de la comunitat socio-política d’un país. També sostenen que la desigualtat i l’exclusió socio-jurídica de determinats grups de manera continuada posa en risc la convivència i la cohesió social. La campanya inclou accions de sensibilització, incidència política i implicació de la societat civil.

Associacions d'immigrants reclamen el dret al vot en les eleccions
Aquí visc, aquí voto!, és el lema de la campanya que una vintena d'organitzacions d'immigrants ha engegat per reivindicar el dret a triar als representants polítics del país en el qual viuen.
Les organitzacions, les quals es troben Federació Estatal d'Associacions d'Immigrants i Refugiats a Espanya (Ferine), ACNUR-Les Segovias, SOS Racisme, Associació Marroquina de Drets Humans (AMDH) o Ecologistes en Acció, han subscrit un manifest en el qual conviden a altres associacions a defensar la iniciativa.
Reclamen el dret al sufragi actiu i passiu per a totes les persones migrants que resideixen a Espanya -prop de 2.400.000- i exigeixen la reforma de la Constitució i de la Llei d'Estrangeria, entre altres lleis.
L'escrit critica l'ús partidista de la migració en la campanya i "la utilització de la xenofòbia per treure un rèdit electoral per part de diferents partits polítics".
"La retallada dels serveis públics afecta en major mesura a la població immigrant, oblidant-se que en els anys del 'miracle econòmic' van ser les persones migrants les que van contribuir a la creació de riquesa", afegeix.
En la presentació de la campanya, que van a difondre a través de conferències en les seves associacions, el representant de Ferine Gilberto Torres ha assegurat que "no han estat els immigrants els que han causat la crisi, sinó bocs expiatoris".
Des de la AMDH, Farah Chengly ha lamentat que a Espanya "solament 322.633 estrangers puguin votar en els comicis municipals" i que no se segueixi l'exemple d'alguns països europeus, com Bèlgica, on es reconeix aquest dret per a la població migrant.

Més detalls de la campanya aquí.

Maria Dantas

Developer