..... Inici | Ràdio | Recerca

Xavier Rius Sant presenta: "Xenofòbia a Catalunya"

by 21:40 0 comentaris
"Tots els que utilitzen el discurs xenòfob per guanyar vots o com a arma política acaben legitimant un discurs que va en perjudici de la convivència".
El periodista Xavier Rius Sant presenta el llibre "Xenofòbia a Catalunya", que fa un seguiment de l'arribada de la immigració estrangera a Catalunya, dels polítiques d'integració i, sobretot, del creixement de Plataforma per Catalunya i dels discurs xenòfob.
L'actitud de certs sectors de CiU i PPC ha facilitat la implantació de partits racistes a Catalunya, segons relata el periodista Xavier Rius Sant en el seu llibre "Xenofòbia a Catalunya", en el qual analitza l'evolució del sentiment de rebot cap als estrangers. El llibre, que ha presentat avui el seu autor a casa del Llibre de Barcelona, analitza les polèmiques viscudes en els últims anys a Vic, Salt o Badalona. En la seva opinió, la utilització política de la xenofòbia ha convertit Catalunya en el bressol dels partits racistes d'Espanya, com demostra que el partit xenòfob català Plataforma x Catalunya (PxC) aspiri a aconseguir representació al Congrés. "Per fortuna, la personalitat i les males maneres del capdavanter de PxC li allunyen de la imatge renovada que donen els líders europeus i li resta credibilitat", ha afegit Rius.
Rius recorda en el seu llibre que al Vendrell CiU va governar gràcies PxC i que l'alcalde de Vic, Jacint Codina (UDC), "va permetre que el líder d'aquesta formació guanyés protagonisme mentre l'es enredava en batalles internes amb els seus regidors de CDC".
El seu successor en l'alcaldia de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), "va fer un discurs semblat al d'Anglada per llevar-li vots, i el que va aconseguir va ser legitimar-li", segons Rius.
En la seva opinió, el PPC ha seguit una estratègia semblant quan ha permès el "discurs clarament xenòfob" de Xavier Garcia Albiol a Badalona.

Maria Dantas

Developer