..... Inici | Ràdio | Recerca

"Amazònia, masato o petroli"

by 14:26 0 comentaris
Itacat recomana el documental "Amazònia, masato o petroli", que s'emet avui a les 14:40h i demà a les 00:45h, en la 2 de TVE.

"Amazònia, masato o petroli" vol mostrar el menys teniment dels poders polítics i econòmics envers la selva i els seus pobladors, perquè practiquen una economia de subsistència i no són productius. Vol denunciar la política del govern peruà contra els indígenes i camperols de la selva, considerats ciutadans de segona categoria, que són envaïts, enganyats i desplaçats de les seves comunitats per lliurar els recursos a les grans empreses nacionals i transnacionals amb la intenció principal de donar satisfacció al Tractat de Lliure Comerç amb els Estats Units d'Amèrica. Tanmateix, la selva ha dit prou i ha començat a mobilitzar-se i aixecar la veu contra els decrets llei que emparen aquesta política neoliberal del govern. L'Amazònia vol marcar el seu propi ritme de creixement, reclamar dignitat per les persones i respecte per la seva cultura.

El masato és la beguda que elaboren els indígenes amazònics amb iuca bullida al Perú. El beuen totes les ètnies i a totes hores,a les reunions, celebracions i per complimentar els visitants. El masato és la beguda que dóna identitat a la cultura indígena. El petroli no. El petroli, per molt que hauria de semblar signe de riquesa, l'és de desestructuració social i cultural, de contaminació, de malaltia i de mort.
I si parlem de petroli, també parlem de biodièsel i dels milers i milers d'hectàrees que es pretenen incorporar al conreu de palma oliera per produir el mal nomenat combustible renovable.

Fitxa Tècnica:
Director: Josep Ramon Giménez
Producció: Lliga dels Drets dels Pobles
Assistent de producció: Elisenda Salomó
Guió i realització: Josep Ramon Giménez
Enregistrament i preproducció: Teleandes Producciones
Director de fotografia: Fernando Valdivia
Muntatge i postproducció: Carlos Padilla
Correcció català: Gemma Gimeno
Música: Robert Santamaría
Any i país de producció: 2009, Perú.
Idiomes: català, castellà i xayauita
Subtítols: catalàDurada: 52 min

redacció

Developer