..... Inici | Ràdio | Recerca

Sabors llatinoamericans

by 3:12 0 comentaris






Xefs, artistes i escriptors reflexionen del 17 al 21 d'octubre a les jornades "La cultura del sabor" de Casa Amèrica Catalunya sobre les identitats gastronòmiques i les relacions entre la cuina i l'art.

Art, cuina i cultures llatinoamericanes es donen la mà a Casa Amèrica Catalunya en les jornades "La cultura del sabor", que, del 17 al 21 d'octubre, retran homenatge a la gastronomia contemporània de diversos països d'Amèrica Llatina.

L'objectiu del cicle, que congregarà artistes, xefs, historiadors i periodistes, és reflexionar sobre la concepció cada cop més estesa de la gastronomia com a forma d'art efímer i sobre el paper d'aquesta cuina en la configuració de la identitat.

En la primera sessió, els xefs del Dos Cielos (Barcelona) i Eñe (Sao Paulo i Rio de Janeiro) es trobaran per conversar sobre el paper de la gastronomia com a identitat de país.

Les relacions de l'art contemporani i el menjar estaran presents en un altra sessió, on artistes llatinoamericans explicaran com adopten el menjar com a element de treball i d'investigació.

A més, durant els dies de les jornades, que coincideixen amb el Dia Mundial de l'Alimentació, l'activista cultural mexicana Rosi Morales convertirà l'auditori de Casa Amèrica en un aparador d'estris típics de la cuina de nou països d'Amèrica Llatina.

Tallers gastronòmics per a nens i joves
A part de la programació per a tots els públics, les jornades també constaran de tallers gastronòmics destinats a alumnes d'entre 8 i 16 anys, on aquests elaboraran, amb l'ajuda d'artistes convidats, plats mediterranis fets amb aliments autòctons llatinoamericans. Nens i joves aprendran a fer sabates comestibles, el pa d'Amèrica anomenat arepas i mandales d'espècies, entre altres.

Informació de l'acte:
»  Jornades 'La cultura del sabor'
Del 18/10/2011 al 20/10/2011
Fundació Casa Amèrica Catalunya
C Còrsega, 299
Eixample
gif buit

 












adroca

Developer