..... Inici | Ràdio | Recerca

Com es configura la vida de les dones dins la relació migració i desenvolupament

by 4:40 0 comentaris

Dimarts, 18 d'octubre, a les 18,30h. es presentarà a l'espai La Cuina del Centre Francesca Bonnemaison, el conte i l'animació "Poció per a dones invisibles", un projecte realitzat en consorci per la Fundació Indera i Cooperacció, a partir d'una idea de CIASE, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquest projecte té com a objectiu específic obrir un espai d’anàlisi i debat amb les i els actors de la cooperació i les  persones que treballen temes de migració. L’intenció és facilitar la construcció de capacitats relacionades amb la comprensió del vincle migració-desenvolupament i com els seus mecanismes impacten en la vida de les dones, transformant els seus rols en les societats d’origen i de destí.

S´ha construït una acció comunicativa entorn als processos de migració i desenvolupament associats al treball de la cura al país d’origen i de destí, produint una eina que contribueix al qüestionament dels imaginaris dominants sobre la migració de les dones i la transformació de les percepcions que hi ha en la societat respecte al treball de cura i a l’aportació de les dones a l’estat de benestar general.

La eina que us presentem és Poció per a dones invisibles: un conte i la seva animació. El conte parla de la invisibilitat de les dones migrades en el desenvolupament tant al país d’origen com de destí. L’animació del conte presenta de manera narrada com es configura la migració i el seu impacte cap a les persones migrades, especialment cap a les dones. A més a mes s’ha elaborat una guia didàctica per facilitar la seva implementació com a material de sensibilització amb suport metodològic, especialment realitzada per a escoles i instituts

adroca

Developer