..... Inici | Ràdio | Recerca

Acte públic a Barcelona contra el feixisme

by 1:09 0 comentaris
Quantes vegades hem sentit a dir que els immigrants ens treuen la feina? I que col·lapsen els serveis socials? Segurament ho hem sentit gairebé tantes vegades com les que ens han dit que els/les immigrants porten inseguretat. Dient-nos tot això ens amaguen, en canvi, que l’atur desorbitant que patim es podria resoldre reduint la jornada laboral i suprimint les hores extres, que la privació de drets als i les immigrants accentua l’exclusió social i que els problemes d’accés als serveis socials és, més aviat, una conseqüència de tenir els pressupostos més baixos de la UE i que els governs actuals encara els retallen més.
Partits com PxC, amb polítics com en Josep Anglada al capdavant, són còmplices d’aquestes situacions que patim la classe treballadora, autòctona o nouvinguda. Amb el seu discurs racista i populista, aquests polítics juguen a confondre’ns i distreure’ns dels nostres enemics reals. Assenyalant cap els/les immigrants promouen la nostra divisió com a treballadors, tot deixant al marge els veritables causants de la crisi i de les nostres misèries, els capitalistes i els professionals de la política, gestors dels seus interessos.
L’Anglada, com a bon franquista que és, sap prou bé quin és el seu paper en la reproducció del sistema capitalista. La seva funció és molt semblant a la dels feixistes dels anys 1930s que, desgraciadament, van ser capaços de captar amb la seves doctrines una part de la classe treballadora.
Com ja van fer els i les nostres avantpassades, des de la CGT de Catalunya ens volem mantenir ferms davant del feixisme i de les seves noves versions, com la que PxC representa però també polítics més ben vistos com García Albiol. És per això que us demanem que seguiu, difongueu i participeu en les diferents convocatòries per a rebutjar la impunitat en la que es mouen les organitzacions feixistes pel nostre país. També és important que en els nostres llocs de treball i en la nostra vida quotidiana seguim combatent, amb els arguments i l’exemple, els comportaments i les doctrines feixistes. Font

Aquest 2 d’octubre, com a resposta a la concentració convocada per PxC a la Pça. Sant Jaume de Barcelona, hi ha les següents convocatòries:
* A les 10:30h., manifestació antifeixista des de Pça. Urquinaona fins a Pça. Sant Jaume.
* A les 18:00h., concentració a Pça. Sant Jaume, convocada per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i amb el recolzament, entre d’altres, de la CGT.

Maria Dantas

Developer