..... Inici | Ràdio | Recerca

Somescola.cat denuncia la persistent persecució del model lingüístic

by 2:29 0 comentaris
La Plataforma per la Llengua, entitat membre de la coordinadora Somescola.cat, rebutja frontalment la interlocutòria del Tribunal Suprem que dóna dos mesos de termini a la Generalitat perquè apliqui les mesures necessàries per tal que el castellà sigui llengua vehicular a l'escola, aplicant així la sentència del desembre del 2010 del Tribunal Suprem (TS). La justícia continua avalant i donant cobertura a la persecució que un reduït nombre d'individus està realitzant contra el model lingüístic escolar al nostre país.

Somescola.cat denuncia la persistent persecució del model lingüístic escolar a Catalunya per part d'individus aïllats. Amb la interlocutòria del TSJC que s’ha donat a conèixer avui sobre la sentència del TS respecte a l’ús del castellà com a llengua vehicular a l’escola a Catalunya, la justícia continua avalant i donant cobertura a la persecució que un reduït nombre d’individus està realitzant contra el model lingüístic escolar al nostre país.

Somescola.cat denuncia l’actitud antidemocràtica, i de manca de respecte d’aquests individus respecte a les grans majories socials en matèria de política lingüistica a l’escola, els quals fan un ús jurídicament legítim però èticament reprobable del poder judicial per aconseguir fins polítics que no tenen res a veure amb la convivència ni amb la cohesió social.

Somescola.cat va néixer fa 8 mesos amb la clara voluntat de plantar cara a aquest tipus de fets socials que denigren la qualitat democràtica de la nostra societat. La política lingüística de l’escola a Catalunya es decideix al Parlament, i no al carrer ni als tribunals. Somescola.cat reitera la seva voluntat de seguir fent pedagogia per explicar la necessitat de mantenir en vigor el model lingüístic escolar actual, així com també de combatre, amb la paraula i les idees, aquells intents d’erosionar un dels guanys més preuats de la nostra trajectòria democràtica recent.

Alhora, Somescola.cat convida la societat catalana a afegir-se a la celebració dels actes que té previstos per al proper 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües, jornada en la qual des de la societat civil cal demostrar la fortalesa i la vitalitat de les conviccions majoritàries a favor de mantenir i reforçar el model lingüístic escolar vigent.

Per la convivència, el pluralisme i la democràcia, ni un pas enrere en la promoció del català com a única llengua vehicular a l’escola.

Cal la implicació decidida de la ciutadania en la defensa del nostre model d'escola, avalat per uns molt bons resultats i consensuat per  una àmplia majoria del Parlament de Catalunya. Una resposta ferma i majoritària serà determinant per fer front a uns atacs que obeeixen a motivacions polítiques i no pedagògiques.

adroca

Developer