..... Inici | Ràdio | Recerca

Sistach demana mantenir la identitat i arrels cristianes davant de l'"abundant" immigració

by 11:53 0 comentaris
El cardenal arquebisbe de Barcelona, , ha demanat als seus feligresos que s'esforcin a mantenir la seva identitat davant de l'"abundant" immigració.
Ha advocat per l'actuació conjunta dels partits polítics, els sindicats, les patronals i els grups socials, culturals i religiosos per trobar solucions adequades a la crisi econòmica.
"Avui més que mai, a causa de la globalització i l'abundant immigració d'altres ètnies, cultures i religions que han vingut a casa nostra, hem d'esforçar-nos a mantenir la identitat com a poble de marca que som", ha afirmat en l'homilia que ha pronunciat a la missa del Dia de La Mercè, patrona de la ciutat.
Barrejant català i castellà, el cardenal ha advocat per acollir els nous ciutadans i incorporar-los a la identitat de Catalunya, oferint-los "el millor que tenim", i ha valorat que cal mantenir la societat lligada al cristianisme amb celebracions com la de la Mare de Déu de La Mercè.
FEINA CONTRA LA CRISI
També ha agraït la tasca que estan fent les parròquies, Càritas i les institucions eclesials per ajudar la xifra creixent de persones que demanen feina i ajuda econòmica, en el marc d'una crisi que no només abraça el nostre país, sinó que té un caràcter "universal".
En aquest sentit ha recordat les paraules de Benet XVI --que va acudir al novembre a Barcelona per dedicar la Sagrada Família-- en la seva encíclica social 'La caritat en la veritat', en què assenyala que la religió cristiana pot contribuir al desenvolupament social si Déu té un lloc en l'esfera pública, en referència específica a la "dimensió cultural, social, econòmica i, en particular, política".
Sistach ha reivindicat el valor de la religió i ha dit que "en el laïcisme i el fonamentalisme es perd la possibilitat d'un diàleg fecund i d'una col·laboració profitosa entre la raó i la fe religiosa".
Hi han acudit el president de la Generalitat, Artur Mas; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, així com nombrosos membres dels grups municipals com l'exalcalde Jordi Hereu (PSC), Alberto Fernández Díaz (PP) i Jordi Portabella (ERC), a més de comandaments militars i representants de les cases regionals.
Aquesta és la primera missa institucional de La Mercè que afronten junts Trias i Mas des de les presidències de l'Ajuntament i el Govern, després que els governs municipals i autonòmic hagin canviat de mans del PSC a CiU.
Com ja és habitual els últims anys, els regidors d'ICV-EUiA no han acudit a la celebració per reivindicar la separació d'Església i poder polític. / Font

Llegiu també:
Els immigrants també poden fer pinya amb els Xiquets de Reus
A l’australià dels Castellers de Vilafranca li diuen, en broma, Cap de Guiris.
Els Sagals impulsen un pla pilot d'integració d'immigrants a les colles castelleres

Maria Dantas

Developer