..... Inici | Ràdio | Recerca

Qui diu que els immigrants ens fan perdre l’identitat” potser no sap que...

by 12:13 0 comentaris
La cultura catalana evoluciona i es renova a partir d’aportacions de catalans i catalanes d’origen immigrat.
En gastronomia la mona de Pasqua té un origen àrab. El nom prové de la «munna», terme àrab que significa «provisió de la boca», i era un regal que els moriscs feien als seus senyors.
Les havaneres són el testimoni de la marxa a Cuba durant el segle XIX de nombrosos mariners catalans que buscaven com guanyar-se la vida i tornaven carregats de rom, tabac, ritmes i cançons. A l’igual que la Rumba flamenca, també anomenada catalana, és hereva directa de la guaracha cubana. I va ser en Gato Pérez, d’origen argentí, qui als anys setanta participa en un nou impuls del gènere, a partir de la tradició rumbera barcelonina.
En Pep Ventura, renovador de la sardana al segle XIX, que va néixer a Alcalà la Real (Jaén), on la banda principal de música pertany a l’Associació Musical Pep Ventura http://ampepventura.com/. El seu pare era de Figueres, ciutat on va néixer l’any 1952 Kiko Veneno, un dels renovadors del flamenc modern, «fill de militar i pagesa», i que sol comentar sobre ell mateix: «aquest andalús profund es veu obligat de tant en tant a defensar la seva terra d’origen i combatre els prejudicis que envolten Catalunya i els catalans».
Rumors
Tal i com determinava el Pla Barcelona Interculturalitat, s’ha treballat en la detecció dels principals rumors i estereotips sobre diversitat cultural que s’han establert en la ciutat.
Més informació: http://bcnantirumors.cat/

Maria Dantas

Developer