..... Inici | Ràdio | Recerca

La Generalitat convida els presos immigrants a complir condemna al seu país

by 14:38 0 comentaris
Aquesta mesura permetrà desmassificar les presons catalanes i suposarà un important estalvi.

La Generalitat comença aquest dijous el procés per informar els presos immigrants que tenen la possibilitat de marxar als seus països per acabar de complir la condemna i els facilitarà tots els tràmits per fer-ho El principal objectiu és frenar la sobreocupació que pateixen les presons catalanes, ja que gairebé la meitat del reclusos que hi ha a Catalunya són estrangers. Només hi ha una condició per poder marxar: haver complert la meitat de la condemna.

La mesura, a més, ajudarà a reduir les despeses a l'administració i augmentarà les possibilitats de reinserció dels presos, ja que a Espanya tindrien moltes dificultats per obtenir els permisos de residència i treball. Per primera vegada es regula el tracte als reclusos indocumentats i es fomenten les expulsions d'aquells que hagin complert la meitat de la condemna.

Els presos ja tenia aquesta opció, segons queda recollit al Codi Penal. No és fins ara, però, degut a la massificació que pateixen els centres penitenciaris catalanes, que la Generalitat informarà els presos sobre aquesta mesura i els donarà totes les facilitats per marxar.

adroca

Developer