..... Inici | Ràdio | Recerca

El govern català pensa a prohibir la burca i el nicab als carrers i als edificis públics

by 14:48 0 comentaris
No té pressa a enllestir la llei perquè hi ha poques dones que en portin.

El marc d'una normativa de drets i deures que compta aprovar a mitjan legislatura, segons fonts del govern, que recalquen que el text es troba en una fase inicial, sense res definitiu

Avui al matí el director general d'Afers Religiosos del govern, Xavier Puigdollers, ha explicat  a Rac1 que la norma afectarà 'reunions formals o no, sigui al carrer o als espais públics on hi hagi concentració de gent, i també sempre que hi hagi una incògnita sobre qui s'amaga sota el vel'.

Puigdollers ha recalcat que la normativa no concernia la qüestió religiosa, sinó l'ús de l'espai públic i de la seguretat: 'L'enfocament és cultural i de tradició en alguns països. Aquí el costum és de veure la persona que tenim al davant. El fet que algú vagi totalment cobert pot fer una sensació d'inseguretat.' Però ha reiterat que no tenien pressa a enllestir la llei, perquè hi ha molt poques dones que portin vel integral al Principat.

El govern de Mas pensa a ordenar, doncs, la quinzena d'ordenances municipals que prohibeixen la burca i el nicab, dictades l'any passat.

adroca

Developer