..... Inici | Ràdio | Recerca

Festes de la Mercè: compte enrere

by 17:35 0 comentaris
Tot a punt per quatre dies de festa que encetarà el pregó del periodista Joaquim Maria Puyal.

Fa 140 anys que Barcelona ret homenatge cada mes de setembre a la seva patrona, la Mercè. Des del 1871, la capital catalana es transforma per uns dies i es converteix en una bullícia imparable de festa i alegria.

Enguany, l’encarregat de donar el tret de sortida a aquests dies de festa major serà el conegut periodista Joaquim Maria Puyal. El 22 de setembre, a les 19h, des de l’ajuntament de la ciutat, pronunciarà el pregó que encetarà els actes de la Mercè. Puyal ha creat escola en el periodisme català. Ell va ser la veu que, amb l'arribada de la democràcia, va recuperar el català per al món de l'esport i qui va portar nous formats a la nostra televisió.

Doctor en lingüística i llicenciat en ciències de la informació, Puyal va arribar al periodisme per la via de la passió. Entre d’altres, ha guanyat el premi Ciutat de Barcelona, el Vázquez Montalbán, dos Premis Nacionals, tres premis d'Òmnium Cultural i quatre vegades el premi Ondas.

La Ciutadella es converteix en el Parc de la Llum

Aigua, llum, colors, tecnologia i nova creació. Tots aquests elements són els que, un any més, transformaran el Parc de la Ciutadella en el Parc de la Llum. Mentre que durant el dia serà el Parc de la Dansa i el Teatre de Carrer, a la nit, sorprenents espectacles pensats per ser vistos a les fosques ompliran cadascun dels seus racons.

L’espectacle de dansa ‘El llac dels cignes’ encetarà els actes de la Ciutadella en una proposta on s’hi combinaran les coreografies de destacats ballarins del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg al costat de companyies de dansa catalanes. No perdeu de vista la cascada, perquè Franc Aleu (Urano) hi crearà espectaculars efectes mitjançant unes projeccions que donaran una nova vida a aquesta font monumental i que serviran com a decorats per a la història dels cignes.

Les coreografies verticals prendran protagonisme en l’espectacle 'Amor en tiempos de Ikea’, de Nadine O’Garra. No us perdeu aquesta proposta on s’hi combinen la dansa, les projeccions i l’escalada. Tot un atreviment!

'Barcelona balla' amb Montse Colomé i Leo Castaldi, 'Capas' amb la compania EÏA, la instal·lació 'El pianista d'aigua' amb Efímer o ‘Fantasia, llum i color’, uns inflables amb llum que volen retre homenatge a Carles Buïgas, el dissenyador de la Font Màgica de Montjuïc, són només alguns dels actes previstos que convertiran la Ciutadella en un escenari espectacular. Consulteu el programa i deixeu-vos sorprendre.
 
Programa

adroca

Developer