..... Inici | Ràdio | Recerca

Barcelona mira al centre d'Àsia

by 16:20 0 comentaris
Del 16 al 25 de setembre, l'Àsia Central és protagonista en el marc de les festes de la Mercè. El Festival Àsia s'apropa, enguany, als territoris més desconeguts del continent amb música del Kazahastan i el Pakistan i lluitadors tradicionals de Mongòlia i l'Índia.

El Festival Àsia arriba, enguany, a la desena edició amb la voluntat d'apropar-se a les cultures asiàtiques més desconegudes. Per aquest motiu, del 16 al 25 de setembre les propostes procedents de l'Àsia central —Kazakhstan, Pakistan, Iran i Mongòlia— seran les protagonistes.

L'espectacle inaugural anirà a càrrec del grup Turan, un espectacle original fet per estudiants del Conservatori Nacional de Kazakhstan que utilitza els instruments antics per reinterpretar la música folklòrica en clau contemporània.

També visitarà Barcelona una de les cantants pop més reconegudes al Pakistan, Humera Arshad, així com els Pe'z japonesos —també coneguts com a The Samurai Jazz Band per la fusió de jazz amb rock, ska i músiques llatines, entre d'altres—.

Sorum seran les representants de Corea del Sud al festival, un grup de dones que interpreten temes populars amb una estètica moderna, i Mamer serà l'ambaixador de la música underground de Pequín.

Lluitadors i teatre d'ombres

A part de la música no faltaran tampoc les exhibicions de lluita i arts marcials, la primera a càrrec dels lluitadors del Festival Naadam de Mongòlia, un torneig que commemora la independència del país.

Des de l'Índia, el grup CVN Kalari Shangham portarà la seva exhibició de kalarippayat, l'art marcial més antiga que es coneix i probablement una de les més espectaculars.

El festival, que organitza Casa Àsia, també comptarà amb teatre d'ombres d'Indonèsia, Wayang Kulit, que utilitza figures decorades en pell, i ens explica una història llegendària d'Orient.

Un dia a l'Àsia

El dia 25 de setembre, el Raval es convertirà en territori asiàtic amb la jornada "Un dia a l'Àsia", en què hi haurà una programació multidisciplinària pensada per a les famílies i protagonitzada per les comunitats asiàtiques que resideixen a Catalunya.

Les places dels Àngels i de Joan Coromines reproduiran un campament nòmada de Mongòlia, i el Pati de les Dones del CCCB és convertirà en un quadrilàter de lluita improvisat i s'hi ensenyarà la disciplina del tai-txi-txuan d'una manera lúdica com ho fan a Taiwan.

adroca

Developer