..... Inici | Ràdio | Recerca

L'anomenada Banya d'Àfrica pateix la pitjor sequera de les últimes dècades

by 0:49 0 comentaris
Intermón Oxfam estima en 12 milions els afectats per una situació que ha esdevingut la pitjor crisi alimentària del segle XXI. La crisi afecta especialment països com Somàlia i Etiòpia, però també altres països de la zona i voltants, com Kenya i Uganda, per la mateixa crisi humanitària i per l'allau de refugiats que genera, que s'estima en centenars de milers de persones.

Menjar, aigua potable i serveis sanitaris bàsics són l'eix de la crisi, i a Somàlia s'afegeix el conflicte bèl·lic civil que existeix des de fa dècades. Nacions Unides estima en 1.000 milions de dòlars la xifra necessària per pal·liar la crisi. Els països donants han concretat 200 milions, informa Intermon - Oxfam.
El preu disparat dels aliments, el combustible i l'aigua fa que milions de persones no hi tinguin accés, ni a la seva zona ni als grans camps de refugiats de la regió. La ramaderia també nota els efectes de la sequera, augmentant així la crisi a la zona.
Com ajudar?
Intermón Oxfam intenta arribar a la població afectada, i per això demana l'ajut de donants; en la seva web informa sobre què fa amb les quotes de donants, que van des de 28 a 112 euros, com a exemple de com gestionarà les donacions i a quina quantitat de persones arribaran els ajuts.
Per altra banda, Mans Unides ha obert un compte d'emergència per donar resposta a les peticions d'ajuda que s'estan rebent des de la Banya d'Àfrica. Totes les persones que vulguin col·laborar poden fer-ho en el següent compte d'emergència o a través de la seva pàgina web (al formulari, al costat del nom escriure la referència: Fam Àfrica).
Banc Popular, c/c 0075 - 0001 - 85 - 0606786759. Ref: Energència Banya d'Àfrica
Més informació

Maria Dantas

Developer