..... Inici | Ràdio | Recerca

El llibret “Bună al català”, una petita guia adreçada a la comunitat romanesa

by 15:57 0 comentaris
El Diumenge passat es va presentar a la Parròquia Ortodoxa Romanesa de Sant Jordi el llibret Bună al català, un material bilingüe (en català i romanès) adreçat a la comunitat ortodoxa i de parla romanesa que viu a Catalunya. El llibret ha estat editat per la Plataforma per la Llengua conjuntament amb la Parròquia Ortodoxa Romanesa Sant Jordi de Barcelona i amb l'Associació Romanesa de Catalunya (ASOCROM), i el seu objectiu és mostrar els vincles que històricament hi ha hagut entre les realitats romanesa i catalana i apropar la llengua del país a la població romanesa de religió ortodoxa que ha arribat a casa nostra durant els darrers anys.

El llibret va ser presentat a tots els assistents de la missa del diumenge per l'Arxiprestre Aurel Bunda, qui ha signat el pròleg del llibret. Aurel Bunda és historiador i teòleg, i arribà a Barcelona a finals del 2001 per organitzar la primera parròquia romanesa de Catalunya. El Pare Aurel va fer una presentació de la guia en català, i va demostrar així ser  un altre exemple de nou català que ha adoptat la llengua del país d'acollida i que l'utilitza en l'espai públic amb tota normalitat. 

També hi va assistir el director de l'Associació Romanesa de Catalunya (ASOCROM), que també ha col·laborat en l'elaboració del llibret i en la traducció al romanès.

A l'acte va assistir també un equip de TV3, que en va fer un reportatge que va ser emès en el Telenotícies migdia de diumenge 24 de juliol. Veieu-lo a: http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3637390 (minut 18.32).

S'han editat 3.000 exemplars d'aquesta guia, que es repartiran per ajuntaments, centres del Consorci per a la Normalització Lingüística, entitats de persones immigrades, a l'entitat Casa Eslava i també a entitats que fan tasques d'acollida, a partits polítics i a particulars. 

També es pot consultar en format digital a: http://www.plataforma-llengua.cat/estudis/interior/84

adroca

Developer