..... Inici | Ràdio | Recerca

Comença la Universitat Catalana d'Estiu, amb el lema 'Vida, poble, llengua'

by 18:18 0 comentaris
La Universitat Catalana d'Estiu se celebra a Prada, a la comarca del Conflent (Catalunya Nord), des de fa quaranta-tres anys i ha estat sempre un espai de llibertat i de trobada d'estudiants, professors, professionals, especialistes, polítics i assistents en general dels vuit territoris que conformen els Països Catalans: l'Alguer, Andorra, el Carxe, el Principat de Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. Durant nou dies intensos Prada acull una de les manifestacions culturals de més pes i projecció de Catalunya Nord i s'hi poden sentir tots els accents de la nostra llengua.
És una universitat oberta a tothom: els més menuts, fins a catorze anys, van a l'Esplai; de quinze a disset anys van a la Universitat Jove; i de divuit en endavant (sense cap límitació d'edat) participen als cursos, seminaris, jornades, tallers, debats, actes commemoratius, homenatges, excursions, espectacles de teatre, música clàssica, música tradicional, rock, cançó i cinema.
Els que hi van per primera vegada hi tornen, i els que ja hi han anat saben què és sentir-se part dels Països Catalans, als peus del massís del Canigó.

Maria Dantas

Developer