..... Inici | Ràdio | Recerca

Llibre: IDENTITATS EN CONFLICTE -UNA VISIO CATALANA D'ISRAEL-

by 5:01 0 comentaris
Pocs debats de caire internacional crispen tant el clima polític i social a Catalunya com el posicionament, a favor d'un bàndol o l'altre, en el conflicte que enfronta israelians i palestins.

Malgrat l'allau d'informació sobre Israel i Palestina que tenim al nostre abast, la visió de l'opinió pública és sovint manipulada pels media i mancada d'una perspectiva catalana, nacionalment centrada. no debades, la creació de l'estat d'Israel i la del futur estat palestí poden ensenyar-nos una sèrie de lliçons crucials per a la construcció nacional dels Països Catalans.

Una anàlisi clara de la història i les arrels de la situació que resulta indispensable per a compendre la conflagració actual. Els prejudicis seculars i l'herència cultural sovint es combinen amb la informació esbiaixada, tot desdibuixant la tènue frontera entre la denúncia de les accions politiomilitars israelianes i l'antisemitisme més descarnat. Aquest antisemitisme històric no ha estat patrimoni únic de l'extrema dreta i, lluny de desaparèixer a casa nsotra, ha anat transformat-se per influència del conflicte palestí.

En uns moments en què a tota Europa però especialment a Catalunya rebrota amb força l'antisionisme, la reflexió ponderada que ens ofereix aquest llibre es fa més necessària que mai.

Autor/s: Manel Frau i Jordi Gendra
Pròleg Marta Pessarrodona
ISBN 978-84-936938-1-7
Preu 17 €
Pàgines 176
Mides 14.5 x 21.5 cms.

DUX EDITORIAL | www.duxeditorial.com | info@duxeditorial.com | Tels. 696 143 853 - 687 819 753

adroca

Developer