..... Inici | Ràdio | Recerca

L'esport i la gastronomia, eixos de treball de la nova associació “Amigos de Latinoamérica”

by 5:44 0 comentaris
Més de 300 persones en el primer acte de l'entitat

Promoure la gastronomia típica de cada país i la creació d'un torneig de futbol-sala en que hi participin les associacions de llatinoamericans de Lleida i Barcelona són alguns dels objectius principals de la recent creada associació “Amigos de Latinoamérica” de Mollerussa.

L'entitat es va presentar dissabte en una primera activitat en que Colòmbia i Perú en foren els països protagonistes, amb partits de futbol-sala, una mostra gastronòmica i balls típics d'ambdós països.

Gabriel Renzo López, un dels cinc promotors de la nova entitat, va explicar durant la visita de l'alcalde Marc Solsona i el primer tinent d'alcalde Josep Simó, que la proposta de crear un torneig de futbol sala amb l'associació de Lleida i la de Barcelona ha tingut molt bona acollida. Amb la pràctica d'aquest esport es vol crear lligams entre els integrants de les diferents entitats. De fet al torneig celebra a Mollerussa ja s'hi van presentar equips d'altres poblacions, a més de convidar un parell del Senegal.

Gastronomia

L'altre punt d'unió és la gastronomia mitjançant la mostra de plats dels diferents països llatinoamericans.

En aquesta ja es van poder tastar plats de Colòmbia i Perú, els dos països protagonistes d'aquesta primera activitat, que s'ha fet en mig de les celebracions nacionals d'ambdós. Entre els plats peruans hi havia la “papa a la Huancaina”, el “ceviche” o l'arròs amb pollastre. Entre els colombians es podia tastar empanades de carn, “tamales” o “lechona”.

La intenció és fer una altra activitat per l'agost, mes en que celebren al seva diada Equador i la República Dominicana.

A més d'esport i gastronomia el ball també va ser protagonista, amb danses típiques llatinoamericanes, un apartat que també es vol repetir en properes celebracions.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

adroca

Developer