..... Inici | Ràdio | Recerca

Concurs de curtmetratges "Cine per veure"

by 4:22 0 comentaris
Organitza: Càtedra UNESCO de Salut Visual i Desenvolupament de la UPC
 Cada 5 segons una persona es torna innecessàriament cega al món

Més de dos terços de la magnitud global de la ceguesa és ocasionada per condicions oculars prevenibles o curables.

La ceguesa evitable és més comuna entre les poblacions marginals, les dones (2/3 parts) i els països del Tercer Món.

La prevenció és el major repte a què s'enfronten els experts en Ciències de la Visió ja que el 75% de la ceguesa és prevenible i/o curable.
Amb la voluntat de sensibilitzar sobre aquesta realitat, la Càtedra UNESCO de Salut Visual i Desenvolupament, l'Observatori de la Salut Visual i Visión2020 Llatinoamèrica han llançat el Concurs de Curtmetratges "Cinema per Veure".

L'objectiu del concurs és la creació d'un curtmetratge que sensibilitzi sobre les desigualtats en l'accés a l'atenció visual i els objectius de la campanya Visión2020: "Suprimeix les principals causes de ceguesa, i en particular la diabetis, per tal de donar a totes les persones en el món, principalment a aquelles que estan innecessàriament cegues, el dret a la visió ". Es pretén seleccionar material cinematogràfic en dues categories (ceguesa per diabetis a Llatinoamèrica i ceguesa en el món) per a ser utilitzat en campanyes educatives i de sensibilització en suport al Programa Visió 2020 de l'OMS i la IAPB.

"Cinema per Veure" té un abast internacional i es gestiona a través d'un blog des del qual es descarreguen les bases del concurs, els objectius de la campanya i la fitxa d'inscripció i on es publicaran els curtmetratges que es presentin a aquest.

adroca

Developer