..... Inici | Ràdio | Recerca

Lectura d'estiu: "El largo camino hacia la paz. Procesos de paz e iniciativas de paz en Colombia y Ecuador "

by 16:00 0 comentaris
El Campus per la Pau i el Centre de Recerca d'Estudis de Conflictologia (CREC) han editat El largo camino hacia la paz. Procesos de paz e iniciativas de paz en Colombia y Ecuador ('El llarg camí cap a la pau. Processos de pau i iniciatives de pau a Colòmbia i l'Equador'), un llibre de l'Editorial UOC que recull els resultats de la investigació de camp Projecte pau a l'Amèrica Llatina.

Farid Benavides, doctor en Ciències Polítiques per la Universitat de Massachusetts, doctorand de Filosofia a la Universitat de Barcelona i principal investigador del projecte, és l'autor d'aquesta obra que ha analitzat el cas colombià amb la perspectiva de la pau. La investigació, dirigida per Eduard Vinyamata, director del Campus per la Pau, explora les possibilitats de construir una pau positiva a Colòmbia i l'Equador.

Les conclusions de la investigació inclouen les anàlisis dels processos de pau i els conflictes armats a Colòmbia i l'Equador amb diferents perspectives, com la mobilització social per la pau, les resistències socials no violentes o la internacionalització del conflicte armat. Entre els continguts més rellevants de l'estudi, hi ha un capítol dedicat al paper de pau de l'exèrcit; una anàlisi jurídica de la violència contra les dones en el conflicte colombià; els processos de reintegració dels combatents en el sector privat; els influxos mediàtics en la construcció de la pau, i les polítiques d'inclusió de bandes juvenils a les ciutats de Barcelona i de Quito.

És previst que l'autor del llibre i altres experts en la matèria presentin els resultats de la investigació els dies 20 i 21 d'octubre de 2011, coincidint amb la celebració del V Congrés Internacional de Conflictologia a l'edifici Media-TIC de Barcelona.

El llibre es pot adquirir a qualsevol llibreria de l'Estat espanyol i també des del web de l'Editorial UOC. A més a més, es pot accedir als diferents materials que ha generat la investigació, com ara àudios d'entrevistes i articles, al portal resoluciodeconflictes.com.

El projecte compta amb la col·laboració del grup COPAL de la Universitat Nacional de Colòmbia i de la Universitat Minuto de Dios i té el suport financer de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

adroca

Developer