..... Inici | Ràdio | Recerca

Festival Internacional de Música Popular Tradicional (FIMPT)

by 16:01 0 comentaris
El FIMPT (Festival Internacional de Música Popular Tradicional) se celebra a Vilanova i la Geltrú des de l'any 1981 un cap de setmana complet durant el mes de juliol. És el certamen més antic de l'Estat espanyol dedicat a les músiques del món o d'arrel, havent estat avançat a la seva època. Al llarg de la seva història ha estat visitat per una llarga nòmina d'artistes tant dels Països Catalans com d'arreu del món. Fins i tot alguns d'aquests noms han esdevingut veritables figures de renom internacional.

La producció i la coordinació general del Festival es duu a terme des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la programació artística la realitza el director artístic del Festival i es compta amb la participació d’una comissió assessora, composta per tres experts en música a nivell nacional i internacional.

L'any 1990 el Festival de Vilanova i la Geltrú va rebre el Premi Altaveu que atorga el prestigiós Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat.

El 2008 el certamen incorpora per primer cop una secció adreçada als infants, batejada com "Músiques Xiques", i una altra coneguda com "Vermuts tertúlia", en què els artistes expliquen al públic els seus projectes.

L’any 2010 el festival vilanoví esdevé confundador de la xarxa Festivals amb Encant, juntament amb el festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat o i l'Acústica de Figueres.

Més de 400 actuacions, més de 300 formacions musicals, més de 100 països del món representats, són els que han passat per les trenta edicions del FIMPT, donant una garantia de la voluntat d’obertura i representativitat internacional.

Actualment, seguint les línies de programació dels seu director artístic, Jordi Bertran, el Festival aposta per trobar un equilibri entre actuacions consolidades i conegudes i propostes joves i noves, per tal de mantenir un dels objectius marcat des dels seus orígens.

adroca

Developer