..... Inici | Ràdio | Recerca

Denuncien abusos policials contra immigrants a Martorell

by 16:00 0 comentaris
El que serà nou President de la Diputació aquest mateix divendres, Salvador Esteve, viu una situació tensa a Martorell, on és alcalde. Al barri de Can Carreres s’han produït diverses batudes per, pretesament, perseguir el consum de drogues en locals habituals del col•lectiu marroquí.

El passat dijous 7 de juliol es va produir la darrera actuació policial, protagonitzada pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local. Segons la versió policial, l’acció va acabar amb vuit detinguts per distints delictes, només un d’ells contra la salut pública (drogues). La resta van ser arrestats per presumptes robatoris amb força a vehicles, per situació irregular i per atemptat contra els agents de l’autoritat “de manera molt activa”.

La versió del col•lectiu de la CNT a Martorell és molt distinta. El sindicat assegura que “des de fa mesos”, la policia local d’Esteve assalta bars regentats per marroquins, “amenaçant amb el tancament i intimidant a clients”. Dos d’aquests assalts s’havien produït el passat mes de juny.

El 7 de juliol, Mossos i Policia Local van “cercar” el barri, bloquejant els punts d’accés i entrant, en alguns casos “de manera violenta”, a un saló de té i un locutori. Denuncien, entre altres abusos policials, que es va “agafar dels testicles” a un immigrant que fotografiava amb un mòbil el desplegament. Finalment se’n va detenir a un.

Can Carreres
Can Carreres és un dels barris de Martorell on resideix un nombre més alt d’immigrants, i és aquí on la comunitat marroquina es reuneix en alguns locals de restauració.

L’Associació d’Immigrants Africans de Catalunya, amb seu a Martorell, ha assegurat a CatalunyaPress no tenir coneixement de l’operatiu de la setmana passada, però sí que afirmen saber d’altres que hi ha hagut recentment al barri.

Més polèmiques
Després de les eleccions del 22-M, a diverses poblacions els nous governs estan mostrant les seves queixes per les dificultats en la gestió de la immigració. A Salt, el nou alcalde, el convergent Jaume Torramadé, proposa posar un topall d'immigrants per municipi, mentre que a Badalona, Xavier García-Albiol ha iniciat la seva guerra particular contra la immigració eliminant del padró a més de 400.

Amb els problemes a Martorell, ja són tres governs els d'ideologia conservadora que, d'una manera o d'una altra, 'declaren la guerra' a la immigració. /font

adroca

Developer