..... Inici | Ràdio | Recerca

El govern espanyol estudia demanar el permís de treball als romanesos

by 16:25 0 comentaris
El govern espanyol vol tornar a demanar el permís de treball als immigrants romanesos. Ha estat el ministre de Treball, Valeriano Gómez, que ho ha anunciat als passadissos del Congrés. Espanya pot utilitzar aquesta facultat fins a l'any 2014, tot i que no l'aplicava des de final del 2008. Ara, amb la crisi i un índex d'atur del 21%, vol recuperar el control de l'entrada d'aquests treballadors.

L'increment de l'atur, que ha situat la taxa d'atur per sobre del 21%, ha fet que l'executiu socialista es plantegi exigir de nou el permís de treball per als immigrants romanesos. Valeriano Gómez, ministre de Treball, ha confirmat la intenció del govern espanyol, tot i que abans es comunicarà a les autoritats romaneses.

"Hem de concretar-la amb les autoritats romaneses, hem d'informar-los efectivament d'aquesta decisió, però prefereixo adoptar-la de comú acord amb ells", ha explicat Gómez.

Actualment els treballadors romanesos podien ser contractats per compte aliè sense necessitat d'un permís de treball. Això, després que l'any 2009 Espanya va decidir aixecar les restriccions per a la lliure circulació de treballadors procedents de Romana i Bulgària, alhora que també ho van fer diversos països amb els seus respectius mercats laborals.

Cal tenir en compte que els romanesos representen el 15% dels 5,7 milions d'immigrants que viuen a Espanya.

adroca

Developer