..... Inici | Ràdio | Recerca

La colombiana Catalina Estrada, creadora del cartel de 'la Mercè' 2011

by 1:19 0 comentaris
La Mercè 2011 ja té cartell. L'artista i il·lustradora Catalina Estrada ha estat l'encarregada de dissenyar la imatge de la festa major d'enguany, que recrea els elements més emblemàtics de la festa major barcelonina amb els colors i l'estil característics d'aquesta colombiana establerta a la ciutat. El periodista Joaquim Maria Puyal serà el pregoner d'aquest any i donarà el tradicional tret de sortida de la festa al Saló de Cent de l'Ajuntament el proper 22 de setembre.
 
 
Un festa plena de colors, energia, alegria i llum. Així ha volgut recrear la il·lustradora colombiana Catalina Estrada la festa major barcelonina en el cartell de La Mercè 2011.

Amb l'estil i les formes que la caracteritzen, l'artista ha recollit els elements tradicionals de la festa i l'essència de la Mercè d'enguany, que ve carregada de circ, música i art al carrer.

L'alcalde Xavier Trias ha destacat la lluminositat i la il·lusió que desprèn el cartell i "la capacitat de connectar amb la gent, la innovació i el respecte per les nostres tradicions". Trias ha assenyalat que "en moments de dificultats hem de mirar al futur amb il·lusió" i ha demanat que la festa "sigui oberta al món i que tothom la gaudeixi".

Amb aquesta voluntat, la ciutat convidada d'enguany serà Sant Petersburg, una de les ciutats russes amb més tradició en l'àmbit del circ i la dansa.

Joaquim Maria Puyal, pregoner
L'altre nom propi de la festa desvetllat aquest dimecres ha estat el del periodista Joaquim Maria Puyal, que s'encarregarà de donar el tret de sortida a La Mercè 2011 amb el tradicional pregó al Saló de Cent de l'Ajuntament el proper 22 de setembre.

Puyal és conegut per la seva llarga trajectòria en el món de la comunicació, on ha treballat en diversos programes de ràdio i televisió i actualment és una de les veus més fidels per als socis i seguidors del Barça per les seves retransmissions radiofòniques.

Tres dies de festa
Les festes de la Mercè ompliran de circ, art i música els carrers de la ciutat durant tres jornades festives, un dia menys que l'any anterior per la coincidència del dia 24 amb dissabte.

Més de 40 companyies catalanes d'art al carrer deixaran constància de l'alt nivell dels espectacles que surten de casa nostra, algunes d'ells premiats a escala internacional. El parc de la Ciutadella i el Castell de Montjuïc, els dos escenaris estrella de la Mercè, serviran d'aparador perquè els artistes mostrin les seves creacions.

Tradició i innovació
Com no podia ser d'una altra manera, la tradició tindrà un pes molt singular a la festa. Aquest any, les colles de diables i bèsties de foc s'obriran pas a través de la Porta de l'Infern, una gran porta que ocuparà tota l'amplada de Via Laietana. 

A més, la façana de l'Ajuntament es convertirà de nou en pantalla de cine per projectar l'espectacle La casa màgica, obra de Franc Aleu. 

La cançó de l'estiu
El punt musical el posaran el BAM i el Mercè Música amb una nova programació carregada d'artistes locals i estatals. 

Un dels plats estrella serà l'actuació de Herman Dune, famosos per l'anunci d'Estrella Damm. Altres noms seran la cantautora canadenca Little Scream, Bedroom, Grupo de Extertos Solynieve o Guillamino.

adroca

Developer