..... Inici | Ràdio | Recerca

Catalunya, on més centres de culte islàmics hi ha

by 23:30 0 comentaris
Catalunya, líder en mesquites

El departament que dirigeix Francisco Camaño, Ministre de justícia,  ha realitzat un mapa de llocs de culte a través de la Fundació Pluralisme i Convivència, que ha posat en marxa l'anomenat Observatori del Pluralisme Religiós a Espanya.

Aquest Observatori ha treballat en els últims anys per censar les mesquites, sinagogues i altres centres de culte no catòlic que hi ha en territori espanyol. Entre aquests temples no cristians destaquen els dels cristians evangèlics i els dels musulmans.

En concret, hi ha comptabilitzades oficialment prop de mil mesquites o llocs de culte de l'Islam en les diferents autonomies. Les comunitats on les mesquites són més nombroses són Catalunya (214), Andalusia (138) i Madrid (98).

Altres autonomies que també compten amb llocs de rés per a musulmans són Castella-la Manxa (63), Múrcia (57), Aragó (47), Ceuta (43) i País Basc (30). Les comunitats amb menys mesquites són Astúries (7) i Cantàbria (2).

Quant a altres confessions religioses, els jueus no tenen més de 29 sinagogues a Espanya, en llocs com Madrid (6), Melilla (5) i Andalusia. Una majoria d'autonomies no tenen cap centre de culte jueu, com succeeix a Navarra, el País Basc o Múrcia.

Així mateix, una altra de les confessions amb gran implantació és la dels cristians evangèlics, que estan estesos també pel conjunt d'Espanya. Així, disposen, per exemple, de 480 esglésies a Andalusia, 593 a Catalunya i 468 a Madrid.

adroca

Developer