..... Inici | Ràdio | Recerca

Noves propostes de la Comissió Europea en l'àmbit de l'asil

by 7:22 0 comentaris
La Comissió Europea ha presentat la modificació de dues propostes de directiva, l'adopció de les quals és clau per aconseguir l'establiment d'un vertader sistema europeu comú d'asil l'any 2012 com preveu el Programa d'Estocolm. Les propostes modificades són la relativa a les condicions de recepció dels demandants d'asil, presentada el desembre de l'any 2008, i la referent als procediments per a l'atorgament i la retirada de l'estatut de protecció internacional presentada l'octubre de 2009.

Amb la modificació d'aquestes propostes de directiva, la Comissió pretén assegurar l'existència d'unes normes més ràpides, més justes i més eficients que afavoreixin tant els estats membres com les persones necessitades de protecció. Les modificacions proposades tenen en consideració totes les qüestions rellevants sorgides desprès d'anys de negociació al Consell de la UE i al Parlament Europeu, així com també de les sorgides desprès de les consultes amb associacions de refugiats i amb l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

PDF de la proposta modificada relativa a les condicions de recepció dels demandants d'asil (en anglès)
PDF de la proposta modificada referent als procediments per a l'atorgament i la retirada de l'estatut de protecció internacional (en anglès)

Maria Dantas

Developer