..... Inici | Ràdio | Recerca

Quim Monzó critica el passat falangista d'Anglada

by 10:48 0 comentaris
L'escriptor Quim Monzó, en un article d'opinió a La Vanguardia, considera que "les grans imatges d'aquests dies de campanya són les dels treballadors negres que pengen cartells de PxC, uns cartells on es llegeix 'Primer, els de casa'". "La incongruència de PxC és evident: el partit de Josep Anglada basa el seu discurs en la lluita contra els immigrants, i que ara els utilitzi perquè li pengin cartells és grotesc. Anglada ha presentat dues excuses", constata.

Per l'escriptor, "el PxC fa el paperina. Fa el paperina si és veritat que Sánchez s'havia cregut que els negres se li oferien per enganxar cartells. ¿Aquest home vol ser alcalde de Manlleu? Jo, si fos xenòfob, per liderar les meves ànsies racistes municipals no votaria mai a un home tan curt". "Amb la segona excusa també fan el ridícul. Si Anglada és coherent amb el que predica, per molt que hagin contractat els serveis d'una empresa, si aquesta empresa li envia pakistanesos rescindeix immediatament el contracte. Perquè és evident que algú farà fotos i això el deixarà en evidència. Una altra llumenera", critica.

"La carrera de Josep Anglada és impressionant. Amb el nom de José Anglada va militar durant anys a Fuerza Nueva i va ser candidat pel Front Nacional de Blas Piñar. Després, com no li quedava molt on agafar-se, ell, que amb camisa negra i el braç aixecat somiava tornar a Espanya al bon camí, es va canviar el nom a Josep i va provar a veure si, dissimulant i agitant les aigües de la xenofòbia comarcal, treia el ventre de mal any". "Però li costa tant dissimular ... Fa tot just vuit anys, al Canal 9 va declarar el seu amor per l'àguila franquista: 'Porto l'àguila al cor, però políticament ara no m'interessa explicar-ho'. Doncs, si no t'interessa explicar-ho, no ho expliquis, gamarús", conclou. /Font

Foto: Quim Monzó
La Vanguardia

redacció

Developer