..... Inici | Ràdio | Recerca

Un estudi de l'OCDE recomana que Catalunya aprofiti el potencial dels immigrants

by 22:03 0 comentaris
Un informe sobre educació superior elaborat per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) recomana que Catalunya aprofiti el potencial humà que suposen el més d'un milió d'immigrants arribats al país en l'última dècada i que els seus fills puguin cursar estudis superiors.
 
Aquesta és una de les recomanacions que es destaquen a l'informe Educació superior en el desenvolupament regional i de les ciutats. La regió autònoma de Catalunya, elaborat per l'OCDE, i impulsat per l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i la Fundació Coneixement i Desenvolupament. L'estudi ha estat presentat avui a Barcelona pel president de la ACUP i rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, i la representant de l'OCDE, Jaana Puukka, a més del conseller d'Economia i Universitats, Andreu Mas-Colell.
 
Pel que fa a la transferència del coneixement, l'estudi reflecteix que les universitats catalanes han fet un progrés pel que fa a la generació de coneixement, encara que apunta la necessitat de millorar la difusió. Quant al polèmic aspecte de la governança de les universitats catalanes, proposa elaborar un projecte pilot de modernització del sistema de govern, en línia amb les veus que aposten per agilitar l'actual, molt participatiu i en el qual els alumnes tinguin un pes important. /Font
 

redacció

Developer