..... Inici | Ràdio | Recerca

1.000 vots en la consulta de Barcelona els primers 10 minuts

by 12:38 0 comentaris

Un miler de persones han volgut exercir el seu dret a vot en la consulta d'independència del 10-A així que s'ha donat el tret de sortida a la jornada electoral promoguda per la ciutadania. Així, només els primers deu minuts de votació, l'organització de Barcelona Decideix havia registrat ja mil vots per alguna de les opcions consultades, segons ha confirmat a l'Ara.cat un portaveu de la plataforma organitzadora.

La normalitat ha estat la tònica dominant durant les primeres dues hores de votació. El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha destacat que la "tranquil·litat i seguretat absolutes" amb la qual s'ha iniciat la jornada electoral a les més de 300 meses, amb unes 500 urnes, tot i algunes "anècdotes informàtiques". Aquests problemes informàtics han fet que el sistema s'hagi 'penjat' en alguns moments i algunes meses, cosa que impedia votar directament als electors, que havien de fer com si votessin de forma anticipada, posant el seu vot dins d'un sobre signat perquè més tard es comprovés informàticament si ja havien votat en algun altre lloc, informa l'ACN. Aquests incidents, però, ja han quedat resolts.

Entre les persones que han exercit el seu dret a vot hi figuren el candidat d'Unitat per Barcelona, el republicà Jordi Portabella, que ha dipositat la seva papereta a l'urna de la Rambla Santa Mònica acompanyat pel president d'ERC, Joan Puigcercós, que ha votat més tard a Sants. També han votat el candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, el seu número dos, Joaquim Forn, i el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, que han dipositat la seva papereta en l'urna que hi ha a la seu d'Òmnium Cultural del carrer Diputació de la capital catalana. /Font

redacció

Developer